UN ESPAI D’ART CONTEMPORANI ALLUNYAT DE LES GRANS CIUTATS

Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses va celebrar el 29 d’agost la primera dècada d’exposicions amb un concert en directe a càrrec del grup The Rusties Blues Band i una instal·lació efímera de l’artista Dolors Puigdemont

Al llarg d’aquests deu anys d’història, les parets del claustre del Palau de l’Abadia s’han omplert de creacions de tota mena i d’artistes de renom, consolidant-se com un punt d’interès de l’art contemporani allunyat de les grans ciutats, on pintures, dibuixos, gravats, escultures i fotografies s’han fusionat amb les parets i columnes del claustre gòtic del S. XV que les ha acollit.

Per la celebració de l’efemèride es va escollir l’exposició col·lectiva Escriure el paisatge, dibuixar l’existència del fons de la Fundació Vila Casas.

Durant la primavera, al claustre s’hi van poder veure les obres d’artistes de renom com Joan Ponç o Josep Guinovart. A partir de setembre, les parets de l’espai van canviar per acollir la mostra PaísPaisatge de l’artista Gerard Sala, membre de la comissió de l’Espai Art l’Abadia i impulsor de la galeria.

Sala va presentar una selecció de pintures inèdites, algunes de gran format, que expressen d’una manera molt implícita el seu compromís amb l’ofici, les idees, l’actualitat politicosocial i el procés d’autodeterminació iniciat al nostre país aquests darrers anys.

L’Espai Art l’Abadia tancarà l’any amb l’exposició Entre el no res i la mort de l’artista badaloní Jordi Tolosa. La mostra, que es podrà veure a partir del 19 de desembre i fins al 21 de febrer de 2021, planteja un seguit d’interrogants sense resposta davant peces on el llenguatge ens traeix i la ironia ens acompanya, amb l’única seguretat del pas inexorable del temps.

Al llarg d’aquests deu anys d’activitat, les parets del claustre han acollit obres d’una cinquantena d’artistes de renom com Quim Domene, Joan Ponç, Rosa Serra, Josep Guinovart o Mapi Rivera, entre d’altres.

L’edifici del Palau de l’Abadia data dels segles XII-XV i, antigament, era la residència dels abats del monestir. L’escut que es conserva en la major part dels capitells del claustre gòtic interior és d’Arnau de Vilalba, l’abat que el féu ampliar. L’edifici acull sota el mateix sostre l’Oficina de Turisme i el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau.

Espai Art l’Abadia
Plaça de l’Abadia, 9
17860 Sant Joan de les Abadesses
Tel. 972 720 599
turisme@santjoandelesabadesses.cat
www.santjoandelesabadesses.cat

Comparteix aquest article