MUSEU DELS SANTS D’OLOT

La visita al Museu dels Sants d’Olot s’estableix en diferents espais de gran interès.

La planta baixa i el soterrani del Museu es dediquen a la descoberta del procés de producció de les imatges. Al soterrani, i gràcies als grans finestrals que comuniquen amb un taller en ple funcionament, el visitant pot seguir tot el procés de manufactura de les imatges, des de la confecció dels motlles de gelatina fins a l’emmotllatge, el retoc i la col·locació dels ulls de vidre.

El recorregut segueix per la sala de pintura, on el visitant pot seguir el procés de decoració de les imatges, i per l’espectacular Sala de models, que reprodueix una part dels magatzems que tenien els grans tallers.

La primera planta del Museu és la planta noble de l’edifici i antiga residència de la família de Marian Vayreda. Mostra tot el ventall de produccions, més enllà de la imatgeria religiosa, que han fet al llarg de la història els tallers de Sants de la ciutat.

La Segona República i la Guerra Civil espanyola van ser temps molt convulsos

i els tallers van haver d’adaptar la seva producció a la demanda i començar a fabricar models totalment profans per obrir-se així a nous camps comercials. La segona planta de l’edifici és l’espai reservat per a les exposicions temporals sobre temàtiques concretes relacionades amb el fons del Museu dels Sants.

A la botiga del Museu dels Sants es pot trobar marxandatge de la faràndula olotina, figures de pessebres artesanals i reproduccions de figures d’imatgeria religiosa, entre altres.

Museu dels Sants d’Olot
Joaquim Vayreda, 9
17800 Olot
972 266 791
info@museusants.cat
museus.olot.cat

Comparteix aquest article