VIES VERDES DE GIRONA UNA GRAN OPCIÓ PER AQUEST ESTIU

Les vies verdes de Girona són unes rutes de comunicació exclusives per a vianants i ciclistes,

és a dir, en la major part segregades del trànsit a motor. Ideals per a passejades tranquil·les i segures amb família i amics.

A les comarques de Girona actualment existeixen 160 km de vies verdes, i segueixen en expansió.

Les primeres del territori van ser la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses i Ogassa), i les rutes del Carrilet I (Olot – Girona) i Carrilet II (Girona – Sant Feliu de Guíxols), que recuperaven fidelment el traçat d’antics trams ferroviaris en desús. Ara gaudim també de la ruta del Tren Petit (Palamós – Palafrugell), un tram de l’antic camí Ral i Ramader de Campdevànol, l’inici de la futura ruta del traçat del Tren Pinxo (ara Girona – Sarrià de Ter i projectat fins a Banyoles – Serinyà), la ruta Termal (Caldes de Malavella – Cassà de la Selva) i altres connexions com Fornells – Campllong o el tram que enllaça Sant Joan de les Abadesses amb Camprodon i Llanars.

Connexió amb altres grans rutes

Una gran xarxa de connexió arreu del territori, que ens permet descobrir el patrimoni natural i cultural de les poblacions que travessem. I connectada a una gran anella cicloturística que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa: la ruta Pirinexus, amb 353 quilòmetres pedalables!

Oficina de Turisme de
Sant Joan de les Abadesses
Plaça de l’Abadia, 9
17860 Sant Joan de les Abadesses
Tel. 972 72 05 99 · Fax: 972 72 05 60
www.santjoandelesabadesses.cat
turisme@santjoandelesabadesses.cat

Consorci Vies Verdes de Girona
C.Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona
Tel. 972 48 69 50 · Fax: 972 48 69 59
info@viesverdes.org
www.viesverdes.cat

Comparteix aquest article