CAMINS INFINITS PER LA XARXA ITINERÀNNIA

Necessiteu reconnectar amb la natura? Què heu tingut ganes de fer tot aquest temps?

Gaudir dels paisatges, sentir-vos segurs passejant entre boscos, rius o salts d’aigua?. Tenim la solució!

Coneixeu Itinerànnia?

És una xarxa de camins senyalitzats a través del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà que us ofereix més de 2.800 quilòmetres de senders que discorren per espais històrics que posen en valor el paisatge, la cultura i la gastronomia del territori. Ja sabem que per vosaltres fer senderisme vol dir molt més que caminar, que us agrada assaborir el territori, trobar-vos de cara amb la natura i amb la història. I amb Itinerànnia obtindreu tot això, perquè aquest ampli conjunt de camins se situa al mapa del Pirineu posant al vostre abast els seus recursos turístics, naturals i culturals.

Basat en el model suís de rutes entrellaçades, la xarxa de senders bàsica és com un mapa de carreteres però pedestre, aplicant el concepte de xarxa viària en àrees rurals, el que permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori i moure’s amb llibertat i, molt important, amb total seguretat. La senyalització de seguiment són marques de pintura groga d’uns 3x10cms.

Una acurada selecció de camins

La xarxa de senders ITINERÀNNIA, transcorre per camins amb encant, pròxims als equipaments turístics, als serveis de la comarca i a recursos d’alt interès vinculats a la cultura, al patrimoni, a la gastronomia, a la història i a les particularitats del territori.

Aquests senders senyalitzats amb molta cura, recuperen els antics camins que es feien servir els nostres avantpassats per anar d’un poble a l’altre. La xarxa que anomenem bàsica permet recòrrer els 108 municipis de les tres comarques. En els encreuaments dels camins hi trobem banderoles amb la punta vermella que ens indiquen les 4 primeres poblacions a menys de 6 hores de camí.

En els darrers temps, la xarxa s’ha anat densificant amb propostes de itineraris temàtics i rutes circulars (senyals amb la punta de color verd) a l’entorn dels municipis. Són rutes que porten cap a un indret d’interès i us permetran conèixer els racons més desconeguts de cada petit poble o ciutat. Algunes de les noves propostes ja no són només per caminar, s’hi han afegit d’altres atractius com anar en bicicleta o córrer.

www.itinerannia.net/ca/itineraris

Del Pirineu de Girona a la Costa Brava

Camins de mar a muntanya, i viceversa, creuant les comarques del nord de Girona i frontereres amb França. A través de la xarxa de senders es reinventen les sensacions caminant i gaudint del territori: assaborint el Pirineu al Ripollès, descobrint l’interior a la Garrotxa i fent una nova mirada al litoral de l’Alt Empordà.

Rutes a la carta i itineraris

A l’apartat del web crea la teva ruta podeu confeccionar-vos la ruta que més us convingui, en funció del temps que hi vulgueu dedicar, el grau de dificultat o els interessos culturals i naturals que més us motivin.

Però si voleu propostes d’itineraris ja dissenyades, també ofereix més de 170 propostes de rutes ja planificades, les podreu trobar a l’apartat itineraris. Hi trobareu rutes de tota mena, us permet fer una selecció de rutes per comarca, per municipi, per temps de durada, per nivell de dificultat, des d’excursions fàcils fins a rutes més llargues, de gairebé tot un dia.

A més, si us descarregueu l’aplicació mòbil gratuïta podreu seguir totes aquestes propostes utilitzant el mòbil com un gps i al llarg del camí visualitzareu tots els punts d’interès i l’oferta propera al lloc on esteu ubicats.

www.itinerannia.net/ca/crea-la-teva-ruta

Rutes per etapes

I si enlloc de fer el camí de Sant Jaume, feu una ruta per etapes seguint els camins d’Itinerànnia?
A l’apartat vacances a peu trobareu estades de senderisme de varis dies que inclouen allotjament, els restaurants i el transport d’equipatges. Una nova manera de fer vacances que us permetrà conèixer paisatges desconeguts i gaudir de la natura en tota la seva plenitud.

www.itinerannia.net/ca/vacances-a-peu

www.itinerannia.net
Crea la teva ruta
Itineraris
Rutes per etapes

Comparteix aquest article