Arriba el moment de l’any en què els paisatges es transformen i aconsegueixen aquells tons ocres, vermells i taronja: ja és aquí la tardor!
Al nostre territori això és sinònim de recol·lecció dels fruits de la tardor: la verema del raïm, anar a collir magranes, codonys, plegar les ametlles… A moltes cases pallareses encara es pot flairar l’olor de les ametlles garapinyades, del mostillo, del codonyat, de l’allioli de codony o d’una bona truita de fredolics.
El producte més representatiu d’aquesta època de l’any segurament són els bolets.
Els boscos del Pallars s’omplen de boletaires amb l’afany de passar una estona d’esbarjo i omplir de bolets els seus cistells.
És moment de gaudir de les passejades pels boscos, a la recerca del bé més preuat. Per conèixer millor l’apassionant món dels bolets, el Consell Comarcal del Pallars Jussà organitza, per vintè any consecutiu, les Jornades micològiques del Pallars Jussà.