Roses: un entorn per assaborir
El port de Roses disposa d’una llarga tradició de pesca i és el principal port pesquer de la Costa Brava, que proveeix diàriament de peix fresc, marisc i mol·luscs, elements fonamentals de la seva famosa oferta gastronòmica. Durant tot l’any, exceptuant els períodes de veda, generalment els divendres, es fan visites guiades al port i a la llotja de peix.
A finals d’octubre se celebren, de nou, les jornades gastronòmiques del Suquet de Peix, que és el plat més emblemàtic i tradicional de Roses, tot i que permet moltes i diverses interpretacions, reflectides en els suculents menús que ofereixen els restaurants participants.
Enguany, la campanya gastronòmica del suquet de peix de Roses serà del 21 d’octubre a l’1 de novembre, quan la tardor ja convida a menjar calent. Tretze restaurants ofereixen menús a preu tancat, cadascun amb la seva versió del suquet. Àpats que, per si sols, ja justifiquen desplaçar-se fins a Roses a gaudir d’un dia memorable amb la família o els amics.