Passejar pels espais naturals de Catalunya és conèixer més sobre el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i històric. Des d’El Suplement us hem preparat un llistat amb tots aquests indrets.

DELTA DEL LLOBREGAT

El conjunt d’Espais Naturals del Delta de Llobregat està format per una extensió de 93km2 que va des de la zona del Garraf fins a Montjuïc, cap a Sant Andreu de la Barca al nord. És un espai que ha anat creixent amb el pas dels anys fins a esdevenir una zona humida i plena d’aigües subterrànies que doten la zona d’una varietat de fauna i flora increïbles, a més d’uns paisatges preciosos. I passejar per allà pot ser un pla molt bo per fer en família, ja que dins del parc natural hi ha la possibilitat de reservar visites guiades i fer altres activitats pensades per a grans i petits.

GUILLERIES – SAVASSONA

L’Espai Natural de les Guilleries- Savassona és una barreja entre natura i història. La zona està formada per boscos centreeuropeus i mediterranis, i per cingleres de roca nua. Però a més a més hi destaca el seu patrimoni històric gràcies a les activitats tradicionals que encara hi perduren i al famós embassament que va inundar el poble de Sant Romà de Sau. A l’Espai Natural Protegit de Montesquiu hi destaca principalment el Parc del Castell de Montesquiu, on a banda d’haver-hi grans esplanades verdes i petites zones que connecten amb la natura, hi ha aquest castell que és un símbol de la història. Per passar el dia en família es poden fer rutes tant per l’espai natural de Montesquiu com accedir al castell per conèixer una mica més a fons aquesta estructura construïda per Guifre I El Pilós.