L’Associació Llibre del Pirineu i l’IDAPA estan col·laborant en diverses iniciatives per tal de donar més visibilitat a la creació literària i a la producció editorial del territori.

Totes dues entitats coincideixen a definir el patrimoni literari com un dels principals actius del Pirineu i és per això que han decidit sumar esforços en la seva divulgació.

L’Associació Llibre del Pirineu és una entitat sense finalitat de lucre oberta a totes les persones que integren el procés de creació del llibre:

escriptors, editors, llibreters, il·lustradors, impressors, bibliotecaris, arxivers i, naturalment, lectors. Va ser creada l’any 2010 a Organyà en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu i des d’aleshores no ha parat de créixer, tant en nombre d’associats com d’activitats i accions de promoció dels llibres que s’escriuen i s’editen al territori. Una de les iniciatives que porta a terme en col·laboració amb l’IDAPA és l’edició d’un catàleg anual de novetats literàries. Se’n fa un tiratge de 1.000 exemplars, que es distribueixen a través de les llibreries del Pirineu. Per altra part, cada dos mesos edita el butlletí electrònic L’Antígraf, en el qual es fa un repàs de l’actualitat del món del llibre a les comarques de muntanya. A més a més, té actiu un bloc a internet i participa a les xarxes socials.