El bosc del Campeà és un indret idoni per una excursió en família. Està situat a l’obac dels Cortals d’Encamp, un lloc molt conegut i accessible.

És un bosc obert, de pi negre, on se’n poden veure exemplars ben grans enmig d’un sotabosc ric en nabius i nerets (o abarsets com es coneixen a Andorra). Una de les coses que més us cridarà l’atenció, en aquest recorregut, són els colors de l’estrat herbaci que donen un joc de tonalitats diferent cada època de l’any.

El camí que travessa el bosc, a l’estiu, és un jardí de flors silvestres i, els mesos de tardor, les carreroles, cama-secs, rovellons, fredolics, rossinyols o el preuat cep donen la benvinguda, mig amagats, als caçadors de bolets.

El recorregut arriba fins a les fonts del Campeà, on hi trobarem una bonica esplanada. Mentre caminem, és molt important que no ens desviem dels camins marcats perquè és un bosc habitat per espècies protegides com el picot negre, el mussol pirinenc o el gall de bosc, un ocell molt sensible a la presència de persones, i que agraeix els visitants poc sorollosos.