El projecte es proposa canviar l’ambient i donar un nou impuls al centre històric d’Escaldes-Engordany, a partir de tres variables: l’aigua, la cultura i el comerç de proximitat.

Amb un abordatge integral i multidisciplinari promou el gaudi de l’aigua, calenta i freda, la creació de lligams afectius i vivencials dels ciutadans amb el seu entorn urbà i natural quotidià i la dinamització del teixit empresarial de proximitat.

El projecte necessita, doncs, un treball conjunt dels urbanistes, arquitectes, artistes, enginyers, historiadors, escriptors, agricultors, xefs, botiguers per inventar ambients estimulants i així transformar llocs anònims en espais que respirin vida, creativitat i activitat econòmica.

Es plategen tres passejos que surten de la plaça Santa Anna -el passeig del Barri, el passeig d’Engordany i el passeig del riu- i que se situen en ple centre històric d’Escaldes-Engordany. Són espais per caminar i descansar, on gaudir de l’ombra, del sol, del riu i de les seves sonoritats, de la vista d’obres artístiques, de l’escolta de relats històrics, de menjar de carrer i de productes i serveis de proximitat.