Són tan trempades que a tot arreu s’avenen: diuen que amb figues fan amigues, i que amb fruits vermells o xocolata en gaudiràs tot el sabor.
Sents com te n’enamores? És que les avellanes són tan bones per al cor! Plenes d’àcids oleics i greixos saludables, pensa en elles com pindoletes de nutrients: proteïnes, minerals, àcid fòlic, vitamina E…
Són petites i eixerides. Te les pots endur a la butxaca per a l’excursió, o posar-les a un platet mentre fas el got amb els amics, et complauran a cada moment.
I el millor de tot és que les pots assaborir a totes hores. Just ara tens la nova anyada, així que treu-ne profit. Les avellanes es recullen pels volts del solstici de tardor, que als pobles de Tarragona és motiu de festa. I ben aviat et serviran per a la picada a la recepta de la salsa romesco, que no pot faltar a les calçotades.
Fes xerinola i alegra els dies amb Avellanes de Reus. Per a animar unes postres, per acompanyar el beure o perquè sí. Ja ho deia la cançó: ‘Menja avellanes, és un fruit del nostre país’.