En utilitzar aquest lloc, vostè accepta les Polítiques de privacitat i les Condicions d'ús.
Accept
Revista SortidaRevista Sortida
  • Inici
  • Tots els números
  • Especials
  • Punts de distribució
  • Contacte
Lectura: La festa gastronòmica de la Cerdanya
Comparteix
Notificació
Aa
Revista SortidaRevista Sortida
Aa
  • Inici
  • Alt Urgell
  • Alta Cerdanya
  • Alta Ribagorça
  • Andorra
  • Baix Camp
  • Barcelona
  • Berguedà
  • Cerdanya
  • Conca Dellà
  • Costa Daurada
  • Empordà
  • Garraf
  • Garrotxa
  • Girona
  • Lleida
  • Osona
  • Pallars
  • Pallars Jussa
  • Pla de l’Estany
  • Ripollès
  • Tarragona
  • Tarragonès
  • Terres de l’Ebre
  • Inici
  • Tots els números
  • Mapa de distribució de la revista Sortida
  • Contacte
Have an existing account? Iniciar sessió
Segueix-nos
© 2023 Revista Sortida. All Rights Reserved.
CerdanyaSortida 69

La festa gastronòmica de la Cerdanya

fa 10 mesos
Comparteix
Festa del Trinxat

El pavelló del Club Poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà el proper dia 22 de febrer per donar cabuda a prop d’un miler de comensals provinents de tots els racons del país, així com d’Andorra i França, amb motiu de la celebració de la 28a edició de la Festa del Trinxat.

La Festa del Trinxat és la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada per als amants de la cuina cerdana, alhora que ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local. Tot això amb el seu plat més reconegut -el trinxat- com a principal protagonista.

El sopar compta, a banda del trinxat cuinat pels restaurants col·laboradors de la Festa del Trinxat, amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu, un entrant i un plat típic del territori.

A més, des de finals del mes de gener i fins el mes de març, els diferents restaurants de la Cerdanya ofereixen el trinxat com a plat protagonista de les seves cartes amb receptes tradicionals i creatives totes elles de gran interès gastronòmic.

Consulteu el web:
www.puigcerda.cat/trinxat

Un referent de la cuina de muntanya

El trinxat de Cerdanya és un plat a base de trumfes (patata cerdana) i col d’hivern, tot acompanyat de la imprescindible rosta de cansalada. És un menjar amb molta personalitat, ja que la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més, tocada pel gel que fa a les nits cerdanes. Tot lligat amb el suc de la rosta fregida d’un porc també de la terra.

A la recepta tradicional, entre els ingredients hi ha la cansalada i, si es vol, la botifarra negra. Totes dues donen al trinxat un sabor molt apreciat. La recepta se centra en un plat per a la gent de muntanya que necessitava una alimentació contundent per suportar les baixes temperatures.

Als Pirineus la col és dels pocs conreus de verdura integrants en el seu conreu. Curiosament, però, la col i la patata aguanten molt bé el fred i es poden cultivar.

Aquest plat no és sols comú a la Cerdanya, sinó també a l’Alt Urgell i a Andorra. Tot i això, Puigcerdà s’ha convertit en la capital d’aquest plat, un dels atractius de l’hivern per gaudir en els diferents establiments d’hostaleria de la comarca.

Festa del Trinxat
Festa del Trinxat
Festa del Trinxat
Festa del Trinxat
Festa del Trinxat
Sortida 2024 02/10/2025 02/10/2025
Comparteix aquest article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Copy Link
Deixa un comentari Deixa un comentari

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Potser també t'agrada

AndorraSortida 74

UNA EXPERIÈNCIA DE REALITAT VIRTUAL IMMERSIVA ARRIBA AQUEST NADAL A ANDORRA

2 Min Lectura
GarrotxaSortida 74

EL PESSEBRE VIVENT DE JOANETES

4 Min Lectura
AndorraSortida 74

DONA VIDA ALS TEUS DESITJOS

4 Min Lectura
RipollèsSortida 74

Nadal al ripollès – Paisatges, tradició i activitat

3 Min Lectura

Troba la revista Sortida

infografia-catalunya-actualizada

Subscriu-te a la nostra newsletter

Sigues el primer en rebre els articles més nous a l'instant!

Newsletter

Subscriu-te a la nostre web

Podràs guardar els teus articles favorits i seguir la lectura quan vulguis

SUBSCRIU-TE

Revista gratuïta de promoció turística i cultural. Informa de les novetats i els atractius culturals i turístics de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord. Cada edició té una tirada de 25.000 exemplars a tot color que es distribueixen en més de 2.000 punts de recollida a l’Alt Pirineu, Andorra i tota Calalunya.

 LLEIDA, TARRAGONA, ANDORRA I ALT PIRINEU
 GIRONA I ALTA CERDANYA
 BARCELONA
© 2025 Revista Sortida. Cadena Pirenaica