En utilitzar aquest lloc, vostè accepta les Polítiques de privacitat i les Condicions d'ús.
Accept
Revista SortidaRevista Sortida
  • Inici
  • Tots els números
  • Especials
  • Punts de distribució
  • Contacte
Lectura: Preservant la tradició de la nostra cuina
Comparteix
Notificació
Aa
Revista SortidaRevista Sortida
Aa
  • Inici
  • Alt Urgell
  • Alta Cerdanya
  • Alta Ribagorça
  • Andorra
  • Baix Camp
  • Barcelona
  • Berguedà
  • Cerdanya
  • Conca Dellà
  • Costa Daurada
  • Empordà
  • Garraf
  • Garrotxa
  • Girona
  • Lleida
  • Osona
  • Pallars
  • Pallars Jussa
  • Pla de l’Estany
  • Ripollès
  • Tarragona
  • Tarragonès
  • Terres de l’Ebre
  • Inici
  • Tots els números
  • Mapa de distribució de la revista Sortida
  • Contacte
Have an existing account? Iniciar sessió
Segueix-nos
© 2023 Revista Sortida. All Rights Reserved.
Alt UrgellSortida 64

Preservant la tradició de la nostra cuina

fa 2 anys
Comparteix
Arròs amb cloïsses

La cuina és saviesa, i per tant, humiltat. Aquest esforç diari crea un llenguatge que ens connecta amb les arrels. Cridem les noves generacions a preservar el patrimoni culinari, una tasca que predica el xef Albert Formentí Espuñes, qui després de 25 anys d’experiència s’ha posat al front del seu propi negoci, convençut de voler mantenir viva la flama dels sabors més nostres. 

Roda el món i torna al Born. O en aquest cas a la Seu d’Urgell, d’on és fill l’Albert. Aquí condueix La Glorieta, un establiment que va néixer el 1894. Amb la responsabilitat d’una història centenària, a un local que era parada obligada per als pagesos que anaven de Castellciutat al mercat, l’Albert ens mostra el camí: cuina catalana casolana, feta amb el cor i amb productes dels horts més propers. Escudelles, civets, bacallà amb bitxo, capipota de porc o de vedella, calçotades… Una cuina que fa xup-xup, on l’olla bull durant hores, és una cuina autèntica que els joves estan cridats a cuidar i renovar. 

“Cal aprendre-la per desenvolupar- se”, aconsella l’Albert a tothom qui vulgui fer carrera a la restauració, com quan ell va començar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. “La tècnica i els plats de la cuina tradicional són la base”, i el que l’empeny a seguir és “el somriure del client quan marxa i un altre dia torna”. 

Aquesta satisfacció és prou motiu per reivindicar el retorn als orígens i els restaurants tradicionals. Avui dia, un local que pugui presumir d’elaborar les seves pròpies croquetes (les croquetes i els bunyols i els pastissos, com els fa La Glorieta de la Seu) ja és una gran fi ta! 

La pràctica, l’experiència i la passió continuen sent els pilars fonamentals de la gastronomia, i l’herència familiar i la vocació segueixen molt presents entre els professionals del sector. No obstant això, es posa de manifest una problemàtica a les zones rurals: la dificultat de trobar personal jove. És crucial promoure l’interès per la cuina tradicional entre les noves generacions per assegurar la continuïtat del nostre patrimoni gastronòmic. Com a La Glorieta: tradició i renovació per despertar sentiments.

La Glorieta Hotel Restuarannt

www.hotellaglorieta.cat

973 35 10 45
Restaurant de Cuina Catalana.

Arròs amb cloïsses
Carn estofada
Peix amb gambes
La Glorieta
Carla Sopena 03/25/2024 03/22/2024
Comparteix aquest article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Copy Link
Deixa un comentari Deixa un comentari

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Potser també t'agrada

AndorraSortida 74

UNA EXPERIÈNCIA DE REALITAT VIRTUAL IMMERSIVA ARRIBA AQUEST NADAL A ANDORRA

2 Min Lectura
GarrotxaSortida 74

EL PESSEBRE VIVENT DE JOANETES

4 Min Lectura
AndorraSortida 74

DONA VIDA ALS TEUS DESITJOS

4 Min Lectura
RipollèsSortida 74

Nadal al ripollès – Paisatges, tradició i activitat

3 Min Lectura

Troba la revista Sortida

infografia-catalunya-actualizada

Subscriu-te a la nostra newsletter

Sigues el primer en rebre els articles més nous a l'instant!

Newsletter

Subscriu-te a la nostre web

Podràs guardar els teus articles favorits i seguir la lectura quan vulguis

SUBSCRIU-TE

Revista gratuïta de promoció turística i cultural. Informa de les novetats i els atractius culturals i turístics de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord. Cada edició té una tirada de 25.000 exemplars a tot color que es distribueixen en més de 2.000 punts de recollida a l’Alt Pirineu, Andorra i tota Calalunya.

 LLEIDA, TARRAGONA, ANDORRA I ALT PIRINEU
 GIRONA I ALTA CERDANYA
 BARCELONA
© 2025 Revista Sortida. Cadena Pirenaica