L’Aran d’un glop, 6 Claus dry gin

Una serralada s’alça imponent i al bell mig una terra occitana i en ella una vall i un riu i una neu que encatifa un prat i es fon i un bosc i uns matolls i a la bardissa una gota de gebre i al reflex un raig de sol i unes mans cullen el fruit i la seva essència en un flascó que ho condensa tot.

El viatge més vertiginós que podries imaginar comença als Pirineus i acaba a la teva mà en un got de la ginebra 6 Claus feta a la Vall d’Aran. Tan inaudit producte premsa les flaires d’aquestes muntanyes per convertir-les en una experiència única, amb reminiscències de les excursions entre boscos d’avets, camps d’alta muntanya i fondalades pregones.

De fabricació artesana, la 6 Claus és el projecte foll de dos amics apassionats que volien traduir el paisatge en un sabor. I han fet alquímia a partir del ginebró i les herbes aromàtiques més característiques de cada racó de la Vall d’Aran: menta que poc o molt se’n troba per tot arreu; blanhiu que és la regalèssia d’alta muntanya dita en aranès; sajolida, alfàbrega i farigola que creixen a la solana de Naut Aran; pinya de pi roig; i arrel de genciana, tan preuada.

Sis mesos de l’any els dediquen a recórrer aquests cims i herbassars per aplegar cada planta i només quan les tenen totes les destil·len i fan una única tirada de la seva ginebra. Cada ampolla concentra un bocí dels sis terçons o demarcacions que formen la Vall d’Aran. Cada glop et retorna a aquests paratges i t’endinsa pels seus corriols entre el verd fastuós.

La producció de la 6 Claus és molt limitada i se la rifen les millors bodegues i cocteleries de tota Catalunya. Qui l’ha tastat ho sap: està feta amb botànics autòctons i amb baies de ginebró silvestre collides a mà, per això és única. Si tens el privilegi d’obrir una ampolla n’esdevindràs convers i en donaràs fe, que has tastat el gust autèntic del Pirineu.

Comparteix aquest article
Deixa un comentari