El paisatge de Joan Miró

Mas Miró exterior

Visitar Mas Miró és endinsar-se en la vida i el procés creatiu de Joan Miró, un dels artistes universals més destacats del segle XX.  En aquesta masia de Mont-roig del Camp, l’artista va decidir dedicar-se a la pintura i va passar-hi gairebé tots els estius de la seva vida. Mas Miró fou el model de “La Masia”, la pintura més emblemàtica de la seva etapa figurativa, però també és on va germinar i madurar la seva obra posterior i on es va perfilar el seu complex llenguatge simbòlic. 

Mas Miró, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, comprèn un conjunt d’edificis construïts entre el segle XVIII i XX. Tot es conserva tal com l’artista ho va deixar el 1976, últim estiu que hi va ser. La visita al Mas permet endinsar-se en la vida quotidiana de Miró, recórrer el jardí, veure el galliner, el corral i la capella, i entrar al seu primer taller i descobrir-hi els seus esbossos i estris de treball.

La visita al Mas inclou el suport d’una audioguia i un fullet que també us permetran recórrer “El paisatge emocional de Miró”, una ruta per diferents paisatges degudament senyalitzats i identificats, on podreu gaudir dels indrets convertits per Miró en obres d’art mundialment reconegudes.

Fundació Mas Miró

masmiro.com

Comparteix aquest article