L’aventura comença al Pirineu

Parapent a Organyà. Alt Urgell Francesc Tur / Patronat de Turisme

En marxa! La temporada d’esports d’aventura ja ha començat i promet plans sensacionals amb diversió garantida i paisatges que et deixaran sense alè. Al Pirineu, on sinó? Prepara’t per fer excursions, escalada, ràfting per als valents i provar novetats tan espectaculars com la tirolina de 1.200 metres de longitud de Boí Taüll, la més llarga de Catalunya!

Al catàleg de turisme actiu de les comarques de Lleida trobaràs tots els alicients per a les teves vacances. Sempre en contacte amb la natura, practica el senderisme, l’hípica o el BTT. Supera’t als descensos per les aigües braves del Noguera Pallaresa. I descansa amb totes les comoditats perquè hi tens una gran oferta de cases rurals, hotels i càmpings, a més dels equipaments de les estacions d’esquí, que a l’estiu obren amb moltes activitats.

Les propostes es concentren sobretot als Pallars, l’Alt Urgell, la Cerdanya i l’Alta Ribagorça, i han convertit l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran en la destinació més important per al turisme actiu. Sent-te audaç i vine al Pirineu, sinònim d’aventura!

La fita dels 800.000 serveis contractats

Aquesta xifra assolida al 2023 va marcar el rècord d’activitats contractades a comarques de Lleida i l’objectiu és revalidar-lo enguany, va indicar la Diputació a l’acte de presentació de la temporada que es va celebrar a l’abril a Llavorsí. El càlcul, realitzat per la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya de la Universitat de Lleida, revela la importància que té el sector per a l’economia local: les empreses d’esports d’aventura van facturar l’any passat 33,7 milions d’euros i van generar un impacte global de 111,5 milions, ocupant 1.816 llocs de treball.

Turisme actiu al PirineuMés de 270 empreses d’esports d’aventura.Rutes, mapes i guies a: esports.aralleida.com

PER TERRA

Parapent, Organyà. Alt Urgell.

Explora el territori de cim a cim. A peu, en bicicleta o a cavall. Gaudeix dels increïbles beneficis de la naturoteràpia: la calma d’esperit que et transmet apropar-te al verd i el blau, tant s’hi val si fas un petit passeig vora el riu amb la família com una gran travessa de muntanya dormint a refugis.

Et proposem:

Rutes ecoturístiques a les estacions d’esquí nòrdic de Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Guils i Tuixent.

Ruta cicloturística dels Llacs (Lleida-la Pobla de Segur).

Outdoorpark Vall de Boí al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Geoparc Orígens a 19 municipis dels Pallars, la Noguera i Alt Urgell. Centre de visitants a Tremp.

PER AIGUA

Baixada de rafting
PATRONAT DE TURISME DE LLEIDA

Si per animar-te a practicar esports aquàtics algú et deixa anar la frase tan suada “surt de la zona de confort”, no t’empipis: desafia a aquesta persona a un descens fent ràfting, o en hidrotrineu o hidrospeed o per barrancs; o a un relaxant passeig en canoa, piragua o caiac. I demostra-li que t’hi sents com peix a l’aigua.Et proposem:Descens d’aigües braves al Pallars Sobirà i Pallars Jussà.Competicions aquàtiques al Noguera Pallaresa i el Segre.Esquí aquàtic, motos d’aigua i windsurf als embassaments de Rialb, Gimenells, Moralets, Sallente, Sant Antoni i la Torrassa.Ràfting a les instal·lacions olímpiques de La Seu d’Urgell.

PER AIRE

Vol en parapent (Vall d'Àger)
Vol en parapent (Vall d’Àger) -DEPARUNNER

La vertiginosa i alliberadora experiència de volar en parapent és incommensurable. També pots fer un tomb majestuós dalt d’un globus aerostàtic. O, sense deixar de tocar a terra, acostar-te al cel tot practicant l’escalada o itineraris per vies ferrades. Saps com d’increïblement bonic és el Pirineu, doncs imagina’l vist des d’allà dalt.Et proposem:Vols en parapent i ala delta a Àger.Vols en globus a Organyà.Escalada a Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de Meià, Oliana i el congost de Terradets.

Foto: Parapent a Organyà. Alt UrgellFrancesc Tur / Patronat de Turisme

Turisme actiu al Pirineu

Més de 270 empreses d’esports d’aventura.

Rutes, mapes i guies a: esports.aralleida.com

Comparteix aquest article