ofereix un veritable bany de natura a pocs quilòmetres de la Cerdanya
Poques regions de muntanya s’han mantingut tan verges i salvatges com el Capcir. Aquesta comarca de la Catalunya Nord, aliena a la revolució industrial, ha sabut conservar un caràcter rural i essencialment natural que l’han fet irresistible per als amants del senderisme, la bicicleta i també els turistes culturals, pel seu alt valor patrimonial. Detallem alguns dels imprescindibles de “la Muntanya de l’Aude”.
La Bollosa, un mar entre muntanyes
Als Angles, l’estany de la Bollosa apareix com un dels grans atractius de les rutes senderistes del Capcir, emplaçat al punt més alt de la comarca, a 2016 metres d’altitud. Amb 149 hectàrees d’extensió, la seva superfície abasta des del Puig Peric fins als peus del Carlit, on s’hi troba un alberg. La Bollosa i el seu entorn constitueixen un dels paisatges més bells de la regió. Dins les seves aigües, a més, centenars de truites salvatges de totes mides i colors fan les delícies dels aficionats a la pesca.
El sender de llarg recorregut GR 10 voreja l’estany. L’atracció dels excursionistes per aquest mar entre muntanyes és tan gran que a l’estiu se n’ha de restringir l’accés amb busos llançadora.
La Cova de Font-Rabiosa
Al nord del Capcir, al terme municipal de Font-rabiosa, els amants de la geologia tenen una altra parada obligada. Es tracta de la ‘Grotte de Fontrabiouse, un veritable tresor subterrani que permet una hora llarga de diversió i admiració. No va ser descoberta fins al 1958, quan els treballs d’una pedrera que extreia materials per al Palau de Chaillot de París i el Palau dels Reis de Perpinyà van accedir a aquest immens habitacle d’origen càrstic sota terra, de 12 quilòmetres de llargària i 25 metres de fondària. Les formacions d’aragonites que s’hi poden trobar li donen un aspecte únic. El 1983, es va permetre l’accés al públic a un recorregut d’un quilòmetre i un desnivell de 70 esglaons que es pot transitar en uns seixanta minuts.