Ordino vacances a una reserva de la biosfera

Ja se senten flaires de la primavera i quin lloc millor per sentir-la que a Ordino, la parròquia més feréstega d’Andorra. Tal és així que des del 2020 està reconeguda Reserva de Biosfera per la UNESCO i ha estat considerada com una de les millors poblacions turístiques del món segons l’Organització Mundial del Turisme (Best Tourism Villages 2023). Abraça la natura magnificent d’alta muntanya i els costums de la vida rural per tornar a omplir-te de vida. I completa el teu periple gaudint de l’hospitalitat d’hotels i restaurants avalats amb segell sostenible. Et proposem algunes activitats per a aquesta primavera i estiu a Ordino:

ITINERARI RIBERAMUNT 

Viatja al passat i reviu l’essència rústica d’acollidors pobles de muntanya com el Serrat i Llorts, tot resseguint aquest itinerari guiat.

El recorregut de dues hores per un camí de muntanya de molt fàcil accés deixarà embadalida a tota la família tot contemplant l’ecosistema únic on la biodiversitat s’uneix a la cultura local i la particular arquitectura de muntanya, amb les bordes i eres tan típiques de pedra seca.

Explorareu paisatges impressionants i aprendreu sobre la flora i la fauna autòctones i sobre la importància vital de conservar aquests hàbitats, on s’aprecia la connexió profunda que s’ha establert entre les persones i el seu entorn al llarg de generacions.

PARC NATURAL DE LA VALL DE SORTENY L’excursió més emblemàtica us duu al Llac de l’Estanyó. La caminada d’unes cinc hores (anar i tornar) i uns 530 metres de desnivell, comença amb una visita al Jardí Botànic i és d’una bellesa natural enlluernadora. La podeu fer acompanyats dels guies del Parc, els quals us desentranyaran el caire d’aquestes muntanyes.

El riu, la pineda de pi negre i abarsets i l’espectacular paratge del llac són alguns paisatges singulars de l’excursió. Tot el camí es respira una pau absoluta, però si esteu atents veureu que teniu companyia: des del mirador d’ocells podeu guaitar l’àguila daurada, el trencalòs o el voltor comú. I a l’estiu és fàcil que us hi trobeu alguns cavalls o un ase al voltant del llac.

MOMENTS SOM MUNTANYA

Aquesta activitat pensada per gaudir en família amb infants d’entre sis i dotze anys, us ensenyarà el valor dels moments de calma i reflexió a la natura. Una senzilla ruta senyalitzada per la Vall de Rialb us connectarà a set localitzacions simbòliques, que representen valors i emocions positives: el benestar, la diversió, l’agraïment, l’empatia… i que podreu treballar amb els nens fent servir el suport en format guia amb preguntes.

Preu: 20€ per família. 

RUTA DEL FERRO

Des del poble de Llorts, endinseu-vos a una petita mina de ferro on els guies us faran sentir com autèntics miners del segle XIX. La visita està disponible per Setmana Santa i a l’estiu, dura uns 20 minuts i és ideal completar-la amb el passeig de quatre quilòmetres pel camí al costat del riu, seguint el Camí Ral en direcció a la Cortinada. Ideal perquè el recorregut està decorat amb escultures modernes fetes de ferro, rememorant la importància que la metal·lúrgia i la forja van tenir per a l’economia local antigament.

MIRADOR SOLAR DE TRISTAINA 

Al cim de Peyreguils (2.701 m) s’ha instal·lat una de les atraccions de natura més colpidores del Principat d’Andorra, un mirador privilegiat des d’on contemplar els llacs de Tristaina i la Vall d’Ordino. Es tracta d’una plataforma esfèrica en suspensió de 25 metres de diàmetre que a més funciona com a rellotge solar, ja que l’asta central de 27 metres que suporta l’esfera està inclinada a 42,55°, la qual cosa fa que la seva ombra marqui l’hora sobre la mateixa circumferència. L’accés directe és fàcil per telecabina i telecabina.

Ordino 
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme: ot@ordino.ad 
I a la caseta d’informació del Parc Natural de la Vall de Sorteny: casetasorteny@ordino.ad 
visitordino.com

Comparteix aquest article