Aragó
 natura, aventura i desconnexió

Els formidables paisatges d’Aragó són un iman irresistible per a tothom qui estima la natura. Una terra generosa, que omple el senderista de recompenses fins deixar-lo sense esglai. I el millor de tot és que està tan a prop! T’hem triat algunes de les propostes més boniques d’Aragó, la teva destinació més pròxima:

MONCAYO

Aquest parc natural a tocar de Saragossa és un indret accessible i alhora molt aïllat, per la qual cosa atresora una gran riquesa vegetal, amb ecosistemes que van dels boscos i fagedes exuberants fins a zones molt seques. Pots pujar al cim de la serralada Ibèrica, el pic de San Miguel (2.315m) i admirar l’àguila reial, o fer rutes des de Tarazona, Agramonte, San Martín de la Virgen del Moncayo o el monestir cistercenc de Veruela.

ORDESA

Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, el Parc Nacional d’Ordesa y Monte Perdido és el veritable cor dels Pirineus i el motiu de que tants excursionistes us enamoreu per sempre d’Aragó. Inclou quatre valls al voltant del massís calcari més alt d’Europa, amb boscos imponents, canons i prades de muntanya. Un bon punt de partida és l’encantador poble de Torla. I pots fer un pla diferent a les Gorges d’Escuaín, uns congostos que et deixaran sense alè.

MALLOS DE RIGLOS

Al capvespre, les extraordinàries formacions geològiques de color rogenc de l’Hoya de Huesca, resseguint el riu Gállego, es converteixen en un espectacle. És una destinació mundial per als escaladors. Recomanat: el corriol circular conegut com Camí del Cel.

BECEITE I EL PARRIZAL

El riu Matarraña et fa de guia en el teu passeig entre parets de pedra vertiginoses i creuant passarel·les per sobre de tolls d’aigües cristal·lines. No et perdis les Roques del Masmut ni la cascada d’El Salt a la Portellada. I fes l’ull viu a la fauna a terra i al cel, per veure el falcó peregrí, el voltor o la cabra hispànica.

I fes un alto en el camí per gaudir de la gastronomia aragonesa. Vine a Aragó i omple’t de paisatges que se’t gravaran per sempre i dels seus sabors.

turismodearagon.com

Comparteix aquest article