‘A provincia que sabe’ 
A Coruña

Diversitat, autenticitat i sostenibilitat. Amb aquests eixos, la Diputació d’A Corunya promou la campanya turística i gastronòmica “A provincia que sabe” per promocionar aquest destí que ofereix qualitat en la seva gastronomia, així com en els seus paisatges, cultura, patrimoni, història…

Parlar d’A Corunya és parlar de diversitat: és el lloc on podem trobar destinacions urbanes amb una àmplia oferta cultural i d’oci i, a menys de vint minuts de distància, refugis en plena natura per desconnectar i perdre’ns. I aquesta diversitat es trasllada també a la seva cuina perquè, sobretot, A Corunya és el territori de l’excel·lència gastronòmica.

Productes de qualitat, de quilòmetre zero, que han estat cultivats, criats, recol·lectats, pescats i preparats amb respecte i devoció. I cuiners i cuineres que amb aquests aliments creen plats innovadors. El segell d’excel·lència promogut per la Diputació d’A Corunya, “A provincia que sabe”, posa en valor la cuina de la província que és, en sí mateixa, un producte turístic.

Productors com La Despensa d`Lujo, que abasteix la cuina dels millors restaurants de tot l’estat o el formatge Galmesán, premiat als World Cheese Awards, i altres com Costumes Empanadas de Galicia, Choiva Viños, Vermús Lodeiros, Maruxas de Nata, A Conserveira, Cafès Aruba, San Isidro Bakery, Algas Mar de Ardora, Cafés Lúa o Bonilla a la Vista amb les seves emblemàtiques patates fregides són alguns dels molts que acompanyen a la Diputació promocionant la província a les diferents fires.

El territori proposa vuit geodestinacions que projecten la cuina de grans restaurants de la província, com és el cas de Pementa Rosa, Restaurante Balarés, As Garzas i Terra (Costa da Morte); Casa Barqueiro i A Maceta (Terras de Santiago); A Artesa da Moza Crecha i Nado (As Mariñas); O Secadeiro de Outes i A Muradana de Muros (Muros – Noia); Sinxelo Ferrol (Ferrolterra); Gastrolab Arousa (Barbanza) o Casa Alongos de Melide i Casa Nené (Ulla – Tambre – Mandeo), entre d’altres, a més de Terras da Comarca de Ordes.

Aquesta és, en definitiva, l’aposta de la Diputació de A Corunya: exhibir els sabors i sabers de la província a espais de referència, posant en valor el treball dels productors agroalimentaris locals, els cuiners i cuineres de restaurants de les vuit geodestinacions, i també d’entitats i associacions locals gastronòmiques o turístiques que vetllen pels interessos del nostre territori.

Turisme Deputación da Coruña 
Tel. 981 080 837 
turismo.dacoruna.gal

Comparteix aquest article