LO PATI uneix art i natura al Delta

Fins a mitjans del mes d’abril, si passeges per la façana fluvial d’Amposta podràs contemplar la impressionant escultura Cosmic Eye de l’artista brasilera Anaisa Franco, una peça tridimensional de gairebé cinc metres de diàmetre inspirada en l’ull humà i en un forat negre de l’Univers. Aquesta instal·lació és una mostra de l’activitat que Lo Pati està desenvolupant per dur les arts visuals a Terres de l’Ebre.

El Centre d’Art Lo Pati és un centre d’art contemporani que forma part de la xarxa de centres d’arts visuals de la Generalitat de Catalunya i que irradia idees d’avantguarda a quatre comarques, el Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i que s’ha destacat com un dels pols artístics més punters del territori català. La seu d’Amposta acull propostes multimèdia, d’experimentació i art contemporani, però també surt al carrer com amb l’esmentada figura Cosmic Eye, que s’emmarca en el certamen XYZ.

L’entorn ha definit la mirada artística de Lo Pati, amb el riu Ebre com a nexe. El diàleg entre la natura i la cultura és l’eix de les activitats d’aquest centre d’art d’ençà de la seva fundació l’any 2010. El seu prestigi creixent l’avalen reconeixements com el premi Millor Espai d’Art otorgat l’any passat per l’Associació Catalana de Crítica d’Art.

Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre

Pl. Mari Chordà, s/n Amposta

Telèfon 977 70 94 00

www.lopati.cat

Comparteix aquest article