És temps de calçots

Arremanga’t i posa’t el pitet perquè ja estem en temporada de calçots! Aquesta ceba deliciosa s’ha erigit en un emblema gastronòmic de l’hivern, sobretot degut a que al seu voltant ha sorgit una tradició que convida a fer aplec i fer festa: la calçotada!

Deu ser per influència dels Carnavals, que també es succeeixen per aquestes dates, que la calçotada és un àpat on ens està permès tot allò que la resta de l’any no gosaríem fer a taula. La potineria despreocupada, encarbonant-ho tot de les cendres de les brases. La golafreria, amb el desfici per sucar els calçots en la salsa a dojo. I l’alegre fatxenderia que omple de rialles el menjador, perquè una calçotada és una gran celebració, una ocasió per reunir-nos amics i família al voltant del menjar.

Falten els plaers de la carn, diràs, perquè això ja esdevingui un complet Carnestoltes. Doncs si encara no ha començat la Quaresma, reserveu gana per a uns bons embotits i una graellada de carns. No us estigueu de res, a l’hivern calçotada coll avall!

La Glorieta Hotel Restuarannt

www.hotellaglorieta.cat

973 35 10 45
Restaurant de Cuina Catalana.

Comparteix aquest article