Amposta: tot un any de festa

Amposta és una ciutat amb gran diversitat de recursos per a gaudir d’una experiència turística plena. Coneix els nostres productes i empreses i endinsa’t a la nostra cultura de la tradició, reflectida a les festes que es celebren al municipi al llarg de l’any.

El calendari de festes tradicionals a Amposta s’inicia el 25 de febrer amb la Festa de l’Arròs i la Carxofa, un esdeveniment gastronòmic popular on els restaurants del municipi ofereixen diferents tastos d’arròs i carxofa a preus populars.

El tercer cap de setmana de maig, Amposta es muda per celebrar la Festa del Mercat a la Plaça, una festa de recreació històrica modernista que rememora la vida de la capital del Montsià a principis de segle XX: tavernes, parades, tastos, teatre… per transportar-te a una altra època.

Seguim amb festes de l’arròs, el conreu que defineix la nostra terra i paisatge: al juny us convidem a la Festa de la Plantada de l’Arròs al restaurant L’Estany – Casa de Fusta, on hi haurà música i balls tradicionals de la zona, jocs, jotes, tastos i demostracions a càrrec de pagesos voluntaris. I el 6 d’octubre, si la collita va bé, es celebra la Festa de la Sega, on entre d’altres activitats es mostra als assistents com es segaven els camps d’arròs tradicionalment al Delta.

Aquell mateix cap de setmana d’octubre també arriba el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta. Aquest aparador de projectes d’arts en viu d’arreu del món és una aposta per impulsar la cultura a Terres de l’Ebre, que durà espectacles de companyies innovadores, amb vocació per apropar llenguatges, posant èmfasi en les arts de carrer, així com creacions d’escoles d’arts escèniques d’arreu de Catalunya. Per aquest motiu el festicAM és una mostra i també un espai de relació i diàleg, investigació, intercanvi i apropament.

Tot un any celebrant les tradicions i la cultura perquè vingueu quan vingueu, pugueu gaudir de la millor Amposta.

FESTA DE L’ARRÒS I LA CARXOFA: DIUMENGE 25 DE FEBRER

FESTA DEL MERCAT A LA PLAÇA: DEL 16 AL 19 DE MAIG

FESTA DE LA PLANTADA DE L’ARRÒS: DIUMENGE 2 DE JUNY

FESTICAM: DEL 4 AL 6 D’OCTUBRE

FESTA DE LA SEGA: DIUMENGE 6 D’OCTUBRE

+ info: Turisme d’Amposta

turismeamposta.cat 

Telèfon 977 70 34 53

Instagram, Facebook i X: @turismeamposta

Comparteix aquest article