El Món Màgic de les Muntanyes 2023-2024

Ja tenim aquí el moment més màgic i esperat de l’any. Les festes de Nadal ens porten a fer un respir en l’atrafegada vida escolar i en les rutines del dia a dia, i ens endinsen en un calendari ple d’activitats meravelloses, de tradicions i de novetats a dojo.

Els minairons arriben a la Seu, alegres i esvalotats. Estan presents pertot i en totes les activitats. Els trobareu pels carrers, a l’escola i al mercat, als escenaris i a les botigues, sempre disposats a fer-vos passar una bona estona. Són unes setmanes de propostes contínues. Gaudiu-les! 

Activitats infantils i juvenils

Els nens i nenes són els protagonistes de la programació del Món Màgic de les Muntanyes. Des de l’Ajuntament hi hem treballat molt per crear escenaris i esdeveniments que us facin gaudir d’allò més, des del carrer, des dels equipaments municipals i també des de casa, amb propostes com l’app del joc dels minairons i la recepta del Berenar dels Minairons que podreu provar el dia de l’encesa de llums!

El 6 de desembre, els més petits podran anar a buscar els tions al bosc al Pla de les Forques, i el 24 de desembre, participar en el tradicional Tió de la Freita al Parc del Cadí, on es trobaran minairons, escrofus, música en directe  i l’escalfor de la màgia de la nit. El dia 5 de gener, al matí i al vespre, atents que arriben els Reis Mags d’Orient. Prepareu les vostres cartes!

Per als més joves, proposem el PARKOUR EXPERIENCE pels tions màgics, i la cursa d’orientació innocent: i no és broma! Podreu inscriure-us al web de l’ajuntament.

La màgia del comerç i l’hostaleria

Estigueu atents: els Minairons i la fada del Quer s’han colat a les façanes i als aparadors de les botigues de la Seu! Mireu quin us agrada més!

Entre l’1 de desembre i el 6 de gener, tots els tiquets de compra dels establiments de la Unió de Botiguers de la Seu participen en un sorteig de premis en vals de compra o targetes regal, que es podran bescanviar en qualsevol comerç associat. 

També les pastisseries, fleques i establiments alimentaris de la ciutat participen en la campanya Sabors Màgics, oferint-vos tastar el dolç i el salat del Món Màgic de les Muntanyes. I des de l’Associació d’hostaleria i el Menja’t l’Alt Urgell ens proposen tastar les “Galetes i la Poció dels Minairons”.

Els Minairons seran presents en els establiments adherits a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i de la Unió de botiguers de la Seu.

El c. Regència d’Urgell ha programat un munt d’activitats des del dia 22 de desembre fins al 4 de gener. El dissabte 23 de desembre gran concert amb “Her Majesty” i sorteig d’una cistella de Nadal valorada en més de 2.500 €. Participa-hi!

Sortiu i gaudiu de la cultura!

Sortiu i gaudiu de les propostes culturals del Món Màgic de les Muntanyes, n’hi ha per a tots els gustos i per a totes les edats: màgia, teatre, música i espectacles de carrer!

Divendres 8 de desembre, a la sala Sant Domènec, el ja tradicional concert d’Orgues de Ponent i del Pirineu amb Cristina Alís, organetto. El dissabte 9 de desembre, també a la sala Sant Domènec, màgia a càrrec del Mag Edgard. Les Nadales al carrer el dia 16 de desembre, amb l’Escola municipal de música i el Conservatori dels Pirineus i les Nadales des dels balcons, una proposta de l’Ajuntament i Ivan Caro per gaudir de la música i l’arquitectura ubana simultàniament, el dia 23 de desembre.

Teatre familiar de mans de la Baldufa Teatre, amb l’obra “La faula de l’esquirol”, el dia 23 de desembre.

Totes aquestes i més propostes les podreu consultar del web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

La ruta dels Tions

Sereu capaços de recórrer en un sol dia tots els tions de la Seu? N’hi ha divuit i els agrada molt sortir a les fotos!  Si us feu una autofoto amb tots i cadascun d’ells, podreu endur-vos un Canut dels Minairons. 

La Seu màgica

La Caseta del Món Màgic, el Racó dels desitjos,  l’Espai de la música, Joc de Troncs, l’Indret màgic de les associacions i l’Espai màgic de la Fada del Quer, tots ells, llocs molt especials i decorats per persones de la Seu, on durant totes les festes no pararan l’alegria, la màgia i els somriures. Descobriu-los, els dies 2, 16, 22 23 i 31 de desembre, i 2 de gener!

L’espectacle inaugural

Animació de llums, música i xerinola, foc, tambors… balleu al ritme de la música i gaudiu de l’espectacle piromusical que aquest any inaugurarà el Món Màgic de les Muntanyes el dissabte 2 de desembre. No hi falteu!

Mercats de Nadal

El dimecres 6 de desembre al pg. Joan Brudieu, torna “El Mercat de la fada del Quer”. Una iniciativa de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell on hi trobareu des de les 10 h fins a les 20 h parades dels botiguers i moltes coses més. I a partir del dia 7 i fins al dia 10, el tradicional mercat de Nadal d’artesania: peces de qualitat, úniques i fetes a mà per artistes i artesans.  Nosaltres no hi faltarem!

Cal reserva prèvia per participar en algunes de les activitats. 

Per informació i reserves d’activitats, consulteu el programa aquí

pastedGraphic.png

Comparteix aquest article