Fira de Sant Ermengol

29ª FIRA DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU

13 TARDA, 14-15 OCTUBRE 2023

LA SEU D’URGELL

Dominada per la Serra del Cadí, a l’Alt Pirineu, la Seu d’Urgell va ser una de les ciutats més importants de l’època medieval. Història, turisme actiu, esports d’aventura i un entorn privilegiat aporten a la Seu trets distintius que la caracteritzen.

La seva localització destaca per ser un important nus de comunicacions, fet que l’ha posicionada al llarg de la historia com una vila de referència. Si a aquest factor li sumem l’especialització ramadera al llarg dels anys, no és d’estranyar que hi trobem la fira més antiga de la Península Ibèrica: la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.

Amb la frase “homines qui venerint ad firam Santae Mare”, que es trobà citada per primera vegada en un document a la Seu d’Urgell, la fira data del 1048, aleshores anomenada fira de Santa Maria, i ha evolucionat amb el pas del temps. Primer era reconeguda per ser una gran fira de bestiar, després, als anys setanta, va passar a ser una fira agrària i a l’any 1995 va trobar el seu nínxol de mercat i s’ha convertit en una de les fires catalanes amb més personalitat i futur: la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

Reinventar-se o morir, aquesta és la premissa. Tot i així, la Fira de Sant Ermengol no perd la seva essència i demostra que la seva aposta és encertada. La Seu és la capital del formatge i amb les 29 edicions de la Fira de Formatges Artesans ja es posiciona com una de les fires alimentaries més importants de Catalunya i el món.

Aquest any, els dies 13, 14 i 15 d’octubre la Fira de Sant Ermengol ens oferirà una gran varietat d’espais: en primer  lloc, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu amb 55 formatgeries que oferiran més de 150 varietats de formatges elaborats per ells mateixos, la  Mostra d’Artesania del Pirineu, amb prop de 100 parades alimentaries i no alimentaris, la Fira de productes de proximitat i ecològics del Pirineu,  la Venda ambulant de Moda i complements  amb més de 200 parades als carrers de l’Eixample amb tot tipus de productes, tèxtils i complements. L’Autofira amb la participació dels concessionaris de la ciutat i totes les novetats del  món de l’automòbil i, la Gastrofira, amb paradetes de menjar i beure. Per últim, no ens podem perdre el programa cultural,  amb el Fira&Músic i la VIª trobada de Corals de l’Alt Pirineu, entre altres.

Consulta la programació de la fira a: www.firasantermengol.cat

www.turismeseu.com

973 35 15 11

Comparteix aquest article