Setcases, un petit paradís  entrada del Parc  Natural de les Capçaleres dels rius Ter I Freser

L’entorn natural de la comarca del Ripollès és dels més atractius de Catalunya.

Dis la seva geografía, i coma integrant de la Vall de camprodon hi trobem Setcases.

Setcases és la capçalera del riu Ter. Està situat a l’extrem nord de la regió de l’Alt Ter. I es una de les entrades del Parc Natural de Les Capçaleres dels rius Ter i Freser.

Actualment és un centre turístic notable, tant per l’excursionismeUlldeter— com per l’esquí —amb l’estació de Vallter—, cosa que l’ha fet créixer molt més enllà del nombre de cases que suggereix el nom del poble. 

El nom de Setcases està documentat des de l’any 965, en unes donacions fetes pel comte Sunifred de Besalú

Durant l’any l’any Setcases aplega diferents manifestacions de gran atractiu per als visitants com són  La Fira del Bolet, i la Fira  de les Herbes del Bosc, enre d’altres, com és  la portada de sal als prats de pastura del bestiar que s’ha convertit en una sortida anual de gran interés.

. Tanmateix és un punt de referència  de la gastronomía ripollesa amb productes  de proximitat i de temporada que es serveixen amb  propostes en els  Establiments de restauració del municipi  que també gaudeix de diferents opcions d’allotjament   

Com a pagtrimoni arquitectònic a Setcases destaca l’església on es conserva un retaule barroc dedicat a Sant Miquel, que és l’únic de tota la vall de Camprodon que es va salvar de ser cremat durant la guerra civil.[  

Actualment és un centre turístic notable, tant per l’excursionismeUlldeter— com per l’esquí —amb l’estació de Vallter—, cosa que l’ha fet créixer molt més enllà del nombre de cases que suggereix el nom del poble. 

Comparteix aquest article