Més de 50.000 persones ja han visitat l’Espai Cràter

Situat als peus del volcà Montsacopa, i en ple centre de la ciutat d’Olot, l’Espai Cràter vol servir de punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica.

El concepte arquitectònic, l’exposició i el pla estratègic, s’han elaborat de forma participativa i en vinculació amb els agents del territori. Tot plegat, per crear un discurs i una nova narrativa al voltant dels volcans de la Garrotxa i del món, i reflexionar sobre el paper de la societat en un context climàtic, social i econòmic complex.

L’exposició de l’Espai Cràter utilitza múltiples llenguatges expositius, que inclouen audiovisuals, experiències immersives, realitat augmentada, realitat virtual o videomapatge.

També compta amb una maqueta de 15 m2 que explica la formació de la Garrotxa, propostes de gamificació i un gran talús de greda, que permet veure’n les entranyes i comprovar que estem a l’interior del volcà Puig del Roser.

TALLERS FAMILIARS I CINEMA GRATUÏT EN LA PROGRAMACIÓ D’HIVERN

Des del passat desembre i fins al mes de març, l’Espai Cràter ofereix dues noves propostes familiars: “Amunt com el magma” i “La Terra, el nostre imant”. Són tallers que s’adrecen a infants d’entre 5 i 12 anys i que, com sempre, tenen l’objectiu de despertar l’esperit científic entre els més petits, a través de l’experimentació.

La gran novetat de la programació d’hivern de l’Espai Cràter és “Planeta Terra, l’últim tresor”, un cicle de cinema gratuït, amb audiovisuals per als públics infantil i adult. Com a presentació del que és el nostre hàbitat – el planeta Terra -, el cicle reuneix sis títols que, a través de diferents gèneres, volen deixar palès quina és la realitat d’aquest escenari i quin és el nostre paper com a humans en el seu esdevenir.
Tota la programació d’aquestes activitats i de les visites guiades a l’Espai Cràter i al volcà Montsacopa, es pot consultar a espaicrater.com

L’Espai Cràter és el centre de referència a Catalunya en volcans, ciència i societat. Està situat a Olot, la capital de la Garrotxa, i compta amb una innovadora i interactiva exposició sobre vulcanologia. Va obrir el passat mes de març i ja l’han visitat més de 50.000 persones, 9.151 dels quals són alumnes que han participat de les diferents activitats.

Espai Cràter
Carrer Macarnau, 55. 17800 Olot
Tel. 972 27 91 32
Horari de l’exposició: De dilluns a diumenge
Preu: 7,5 € (entrada general), 5,5 € (reduïda).

Consulteu les visites guiades i els tallers familiars:
www.espaicrater.com
Instagram i Twitter: @espai_crater

Comparteix aquest article