La Seu d’Urgell, una ciutat que JUGA del 31 de març al 2 d’abril

El joc ha estat sempre amb nosaltres des de l’inici dels temps. Una societat que juga és una societat sana. Jugant, aprenem, creixem, experimentem, ens divertim, sociabilitzem, compartim, creem, som lliures, som iguals…

El joc està vivint un procés d’apreciació en el seu mercat habitual i està sortint del mateix i impregnant altres capes de la societat: biblioteques, empreses que fan selecció de personal utilitzant jocs de rol, escoles que usen la gammificació com a eina educativa, museus que incorporen gimcanes i aplicatius on les dinàmiques amb el joc estan presents…

Del 31 de març al 2 d’abril t’esperem a la VIIª edició del Festival del Joc del Pirineu, un festival que preveu enguany ampliar el nombre d’equipaments que acolliran els jocs. El Festival és un gran tauler de joc adreçat a totes les edats.

Durant les dues setmanes prèvies al cap de setmana, els establiments hotelers, restaurants i comerços ens fan propostes ben suggerents.

EL JOC A TAULA

Diferents restaurants de la ciutat modifiquen les seves cartes per a incorporar tant el joc com els jocs a la seva oferta. Alguns restaurants converteixen la seva carta en un joc transformant els noms dels plats barrejant noms dels jocs i convidant al cafè si descobreixen quin plat serà abans de servir-ho. D’altres realitzen una proposta gastronòmica inspirant cada plat en un joc concret.

ELS APARADORS ENREDATS

Els aparadors dels diferents comerços es vesteixen de joc i els decoren temàticament. Durant una mica més de dues setmanes no menys de 30 comerços de la vila decoren els seus aparadors amb jocs de taula. A la vegada, es convida a tota la població de La Seu d’Urgell i a totes les persones visitants al Festival del Joc del Pirineu a participar del joc.

LA VESSANT MÉS SOCIAL

Del festival, es portaran a terme diverses activitats amb tots els centres educatius, amb la fundació Sant Hospital, amb la Llar d’avis i amb l’escola oficial d’idiomes.

EL PATRIMONI COM A TAULER DE JOC

La Seu d’Urgell pren com a propis els valors del joc, i alguns dels seus edificis més singulars obren les portes dels seus espais per omplir-los d’experiències lúdiques singulars.
Espais com l’Espai Ermengol – Museu de la ciutat, la cripta de l’antiga escola de Sta. Maria de l’Estonnac o la Biblioteca de Sant Agustí, acolliran jocs especials en entorns especials: amb directors de joc de renom i amb característiques que fan de l’experiència lúdica quelcom únic.

Us imagineu jugar una partida de rol d’Aquelarre en una cripta medieval amb música ambient, dirigida pel mateix Ricard Ibáñez i amb una cata de formatges i vi de la regió?

Què us semblaria una partida gegant de Victus amb el mateix Toni Serradesanferm explicant-vos com jugar a una sala del museu, rodejats de quadres dels Borbons del segle XVIII? Sabeu què és jugar un joc d’investigació paranormal gairebé a les fosques mentre us envolten els nínxols subterranis de l’església de la Immaculada (segle XVIII)? I un Murder Mistery Party als salons d’un hotel decorat com a inicis del segle XX?

Totes aquestes són experiències lúdiques singulars que ja s’han viscut al Festival del Joc del Pirineu en edicions anteriors. I per la pròxima, n’estem preparant d’encara més significatives i sorprenents.

I això no és tot, altres edificis patrimonials es convertiran durant 2 dies en ludoteques familiars, infantils, de rol, podeu consultar tota la informació al web www.festivaljocpirineu.cat

Com sempre el festival de joc compta amb l’Associació Ayudar Jugando, que articula la seva activitat al voltant del joc per ajudar a nens en risc d’exclusió i ALLAU (Associació de Lleure de l’Alt Urgell) és una associació comarcal que cerca promoure els jocs com a element d’oci.

Cicle de concerts ‘Arrel Alt Urgell’

Aquesta primavera hi ha a la Seu d’Urgell un petit cicle de concerts que sota el títol ‘Arrel Alt Urgell’ oferirà les propostes de projectes musicals d’artistes i grups musicals de la comarca. Aquest cicle, que tindrà lloc entre els mesos de febrer i abril, proposa quatre concerts.

Arnau Obiols, presenta ‘Mont Cau’, un cant a la muntanya física, a la part natural i profunda de la muntanya.
10 de febrer. Sala Sant Domènec 21 h.

Clàudia Colom, presenta el seu primer disc en solitari, ‘La flor del dimoni’, una obra conceptual en què les dotze cançons que la componen transcorren sense silencis intermedis per crear la sensació d’un viatge sincer, decidit i transformador.
10 de març. Sala Sant Domènec 21 h.

Ernest Pipó, ‘Pepon’ Vilarrubla i Erika Weigand, son ‘Sorguen’ i presenten el seu primer disc amb un estil propi: melodies folk, espurnes d’improvització, engrunes celtes i partícules jazz. 14 d’abril. Sala Immaculada.

Clavellina d’aire, grup format per Cati Plana i Jordi Macaya presentaran el disc ‘Músiques per emportar-se a illes desertes’. Músiques tan originals com assaonades, amb els fonaments que veuen d’un profund substrat tradicional i popular d’aquestes valls de rius engorjats, sentiments que amaguen la seva orografia i les ànimes dels seus habitants.
28 d’abril. Sala Immaculada.

Turisme de la Seu
Més informació i reserves a:
https://entradas.codetickets.com/entradas/laseu

C. Major, 8 · 25700 La Seu d’Urgell
+34 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com

Comparteix aquest article