DESCOBREIX I GAUDEIX LES PLANES D’HOSTOLES

La visita i estada a Les planes d’Hostoles es pot gaudir amb els cinc sentits i en diferents àmbits

Les Planes compta amb múltiples propostes per als amants del senderisme. Una és seguir la ruta dels maquis, els militants de la resistència republicana al règim franquista, que permet anar des de les Planes a Can Tonigròs en diferents trams, fins a 30 quilòmetres en 9 hores.

Una altra visita interessant és accedir al Castell d’Hostoles, un emblemàtic punt de referència de les lluites remences dels pagesos davant els mals usos del poder feudal. El castell és un autèntic mirador de la vall.

Via Verda cap a Girona

L’antic recorregut del tren del Carrilet s’ha convertit en les Vies Verdes, un espai idoni per al passeig a peu o en bici. La totalitat de la Ruta del Carrilet són 54 km i travessa 3 comarques: la Garrotxa, la Selva i el Gironès.

Gaudir dels gorgs

La natura en aquest municipi ens aporta els gorgs, un petit paradís on l’aigua és protagonista. Des de l’estiu de 2020 s’accedeix als gorgs a través d’un tiquet de dia amb reserva prèvia que atorga el dret d’accés a tot l’Espai Natural Protegit del Brugent.

Ruta Modernista

L’expansió econòmica de principis de segle amb l’obertura de diverses fàbriques al municipi propicià l’assentament d’algunes famílies benestants que construïren edificis emblemàtics. A les Planes d’Hostoles trobem diversos edificis modernistes d’interès arquitectònic: l’escola Sant Cristòfol, Can Garay, Can Cadet i la torre dels Til·lers.

Ruta Art Urbà

Les Planes d’Hostoles s’està convertint en un referent de l’art urbà. La selecció d’obres d’artistes emergents que conformen la ruta destaquen per la seva qualitat, l’encaix amb l’entorn i l’apel·lació a la identitat i la memòria històrica. Un museu a l’aire lliure tot passejant.

Gastronomia, tradicions i festivals

Pel que fa a la gastronomia es pot gaudir a diferents establiments del municipi amb productes de quilòmetre zero, de qualitat, i plats de cuina casolana tradicional i també pertanyents a la coneguda cuina volcànica. No podem oblidar que, entre altres atractius, les Planes d’Hostoles compta amb les seves festes i celebracions, entre les quals destaquen els balls de gegants i capgrossos, la fira del joc i el correfoc, el festival de màgia o festivals musicals, entre els quals l’Harmonia i el Planestiueja’t ja són referents en el mapa musical de Catalunya.

Oficina de turisme de Camprodon i la Vall
https://turismelesplanes.cat

Comparteix aquest article