JOANETES, MÉS DE 30 ANYS DE PESSEBRE VIVENT

Cada any, pels volts de Nadal, el poble de Joanetes es transforma en una màgica icona pessebrística

que atrau i deixa astorats a milers de visitants. Amb els anys s’ha convertit en una gran escenografia que no deixa lliure ni un racó del poble, ni indiferent a cap visitant.​

El Pessebre Vivent de Joanetes mobilitza més de 400 persones, entre figurants i participants de tota mena,

i rememora digna i meravellosament gairebé mig centenar d’escenes pròpies de Nadal però, sobretot, de la tradició pagesa de la nostra terra al llarg d’un recorregut de gairebé un quilòmetre pel poble i el seu màgic entorn natural.

També hi participen més de 40 bèsties de casa nostra, entre burros, xais, vaques, conills, porcs, gossos i galls, entre d’altres. Tots ens ajuden a fer encara més versemblants les tasques del camp que us oferim i ens regalen moments inoblidables.

Un element especialment simbòlic i molt bonic per aquestes dates és el muntatge de l’estrella il·luminada més gran del món i la podreu trobar a Joanetes. Es troba inscrita en el llibre dels Rècords Guinness i cada any la gent del pessebre la instal·la al cim de la cinglera de Santa Magdalena.

Pessebre de Joanetes
www.pessebrejoanetes.org

Comparteix aquest article