El Món Màgic de les Muntanyes 2022-2023

Ja tenim aquí el moment més màgic i esperat de l’any.

Les festes de Nadal ens porten a fer un respir en l’atrafegada vida escolar i en les rutines del dia a dia, i ens endinsen en un calendari ple d’activitats meravelloses, de tradicions i de novetats a dojo.

Els minairons arriben a la Seu, alegres i esvalotats.

Estan presents pertot i en totes les activitats. Els trobareu pels carrers, a l’escola i al mercat, als escenaris i a les botigues, sempre disposats a fer-vos passar una bona estona. Són unes setmanes de propostes contínues. Gaudiu-les!

Del 03 de desembre al 05 de gener A LA SEU D’URGELL

Activitats infantils i juvenils
Els nens i nenes són els protagonistes de la programació del Món Màgic de les Muntanyes. Des de l’Ajuntament hi hem treballat molt per crear escenaris i esdeveniments que us facin gaudir d’allò més, des del carrer i des dels equipaments municipals amb propostes com la ruta per la Seu màgica amb els minarions, tardes de contes, màgia, jocs gegants, jocs de pistes, manualitats, cinema…

El 3 de desembre els més petits podran anar a buscar els tions al bosc al Pla de les Forques i el 24 de desembre participar en el tradicional Tió de la Freita al Parc del Cadí, on es trobaran minairons, escrofus, música en directe i l’escalfor de la màgia de la nit. El dia 5 de gener atents que arriben els Reis Mags d’Orient. Prepareu les vostres cartes!

Per als més joves

Proposem concerts de dissabtes amb música urbana i DJ’s, i enguany us proposem menys FIFA i més FITA (jocs de taula), làser combat, l’activitat esportiva ‘Rural Race la Seu’, vòlei, caminades nocturnes, i com no, l’Escape Room City ART.

La màgia del comerçi l’hostaleria

Concurs d’aparadors i façanes d’establiments de l’UBSU: Estigueu atents: els minairons i la fada del Quer s’han colat a les façanes i als aparadors de les botigues de la Seu! Mireu quin us agrada més!

El pessebre esgarriat:

les peces del pessebre s’han revoltat i no volen estar quietes. Han sortit a passejar pel nostre centre històric i han anat a comprar, a visitar llocs emblemàtics, s’han amagat per diferents racons… A partir del dia 22 de desembre aneu al carrer Canonges i demaneu les butlletes de la gimcana que han preparat els comerciants i veïns del carrer, i participeu en el sorteig de premis que se celebrarà el dia 2 de desembre amb un berenar amb xocolata desfeta!
Entre l’1 de desembre i el 5 de gener, tots els tiquets de compra dels establiments de la Unió de Botiguers de la Seu participen en un sorteig de premis en vals de compra o targetes regal, que es podran bescanviar en qualsevol comerç associat.
També les pastisseries, fleques i establiments alimentaris de la ciutat participen en la campanya Sabors Màgics, oferint-vos tastar el dolç i el salat del Món Màgic de les Muntanyes.
I els minairons també seran presents en els establiments adherits a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell. Busqueu els sucrets i feu-ne la col·lecció.

Sortiu i gaudiu de la cultura!

Sortiu i gaudiu de les propostes culturals del Món Màgic de les Muntanyes, n’hi ha per a tots els gustos i per a totes les edats: màgia, teatre, música i espectacles de carrer!
Els dissabtes 3,10 i 17 de desembre els joves podran gaudir de concerts de música urbana i DJ’s. Diumenge 4, la Catedral de Santa Maria acollirà el ja tradicional concert d’Orgues de Ponent i del Pirineu; el dissabte dia 10 de desembre, les nadales seran als balcons del centre històric, que bonic recórrer els seus carrers en època nadalenca i amb música en viu! El cant de la Sibil·leta i de la Sibil·la tornaran a la Catedral el dia 24 a les 19 h i les 23.40 h.
I el plat estrella, l’espectacle més participat: el Rescat dels Minairons. Més de 70 actors i actrius de la Seu. Espectacle produït per l’Escola de teatre de la Seu d’Urgell i que representa la història del Tió de la Freita.

La ruta dels Tions

Sereu capaços de recórrer en un sol dia tots els tions de la Seu? N’hi ha setze! Seguiu la ruta que us proposem al programa i visiteu-los. Els hi agrada molt sortir a les fotos!

La Seu màgica

La Caseta del Món Màgic, el Racó dels desitjos, el Bosc màgic, l’escenografia del Rescat, l’Espai de la música, Joc de Troncs i l’Indret màgic de les associacions. Llocs molt especials i decorats per persones de la Seu, on durant totes les festes no pararan l’alegria, la màgia i els somriures. Descobriu-los els dies 3, 17, 24 i 27, 30 i 31 de desembre, i el 4 de gener!

L’espectacle inaugural

El dissabte 3 de desembre, minairons, cercavila, batucada i un espectacle pirotècnic de llum donaran la benvinguda a les activitats que hem preparat perquè tant petits com grans gaudiu d’unes festes nadalenques ben màgiques.
Cal reserva prèvia per participar en algunes de les activitats.

Consulteu el programa a:
www.turismeseu.com

Turisme de la Seu
C. Major, 8 · 25700 La Seu d’Urgell
+34 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com

Comparteix aquest article