UNA TARDOR D’ESDEVENIMENTS A LA VALL DE BOÍ

La tardor és l’època en la qual els colors grocs, rogencs i ataronjats ens envaeixen silenciosament, tenyint els paisatges de la vall.

Així mateix, tant la durada dels dies com la llum i la intensitat del sol comencen a minvar, fent que la llum es reflecteixi en el paisatge donant-los uns colors més intensos. Un espectacle que dia a dia varia sense limitació fins ben entrat l’hivern.

La Vall de Boí comença la seva tardor carregada d’esdeveniments. En primer terme, i com a més destacat, la XXIII edició de la Fira ramadera de Barruera, el 25 de setembre, amb parades d’artesania, productes de proximitat i mostra de bestiar, que integra, a més, la 2a edició del Gure Sheepdog Trail amb jornades tècniques d’ensinistrament i selecció de gos pastor, així com les dues jornades dels concursos internacionals de gos pastor.

En segon terme i ja entrat l’octubre, tindrà lloc la 7a edició del Vall de Boí Trek Festival, la festa del senderisme. La Vall de Boí és coneguda per ser un paradís pel senderisme, més de 100 km de camins molt ben senyalitzats configuren aquesta xarxa. Els camins històrics recorren els nuclis de població i ens permeten visitar el conjunt romànic Patrimoni Mundial de la Humanitat, antigues rutes de cabanera i, com no, el parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a màxim exponent.

Un cap de setmana dedicat a la salut i a l’esport, el qual pretén donar a conèixer la Vall de Boí, el seu paisatge natural, la seva història, el seu patrimoni i totes les possibilitats de descoberta. Tan mateix, la pretensió del festival és la de realçar l’autenticitat del territori a partir del senderisme i l’aproximació a la natura amb diferents sortides i fomentar els guiatges amb els guies interpretadors locals.

La setena edició del Vall de Boí Trek és un festival de muntanya ja consolidat on es conjuguen activitats per a tota mena de públic, amb opcions de senderisme cultural, familiar i esportiu.

Tota la programació la trobareu disponible als espais webs de la www.valldeboi.cat i www.festivalssenderismepirineus.cat, espai web que promou l’IDAPA, l’Institut pel desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, amb la voluntat de promocionar el senderisme als territoris de l’Alt Pirineu i Aran, al mateix temps que es comparteixen les experiències i les explicacions dels guies locals, que generen que puguem descobrir el territori d’una altra manera.

Oficina de turisme de la Vall de BoÍ
Passeig de Sant Feliu, 43
25527 Barruera
973 69 40 00
www.vallboi.com

Comparteix aquest article