PROMOVENT L’OCUPACIÓ I L’OCUPABILITAT AL PIRINEU

Es dona el tret de sortida a la segona edició del Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran

Amb l’objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu i Aran, està previst engegar una segona edició de la campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000 € les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Aquesta és una eina digital de finançament col·lectiu per al desenvolupament de projectes amb finalitats socials, culturals, educatives o altres.
Es preveu repartir 48.000 € o més en un màxim de 6 projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

Aquesta segona convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu segueix la línia de la primera campanya de micromecenatge que va tenir lloc el passat 2020 i que va ser tot un èxit.

S’han presentat fins a 14 projectes en aquesta segona edició i un jurat especialitzat ha escollit qui seran els 6 guanyadors:

Bolets Peratxa: cultivar miceli per conrear futur de Jordina Sanchez a la comarca de l’Alt Urgell. Cultivar fongs de manera sostenible gràcies a l’energia solar i a l’aigua de la font Bordonera.

Espai d’encontre comunitari: Copsant al Pallars Sobirà. Rehabilitació de la part del paller de la Casa Cossant per a transformar-lo en la Seu Social del Banc de Terres Vives.

Huma Slow Broths a l’Alta Ribagorça: Elaboració de brous hiperproteics a partir d’ossos tant de vedella com de pollastre, de manera artesanal.

El refugi de la Feixa a la Cerdanya: Pla de millora per la sostenibilitat.

Consolidació de la xarxa de senders per la pràctica de la BTT al Pallars Jussà: Zona de referència a la Conca de Tremp per la pràctica de BTT i altres disciplines esportives.

Husta Skis a la Vall d’Aran: Disseny, la fabricació i la comercialització d’esquís d’alta gamma fets a mida i personalitzats.

La recollida de fons està prevista que es desenvolupi a partir del 18 d’octubre i fins a mitjans de desembre.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el suport de la Diputació de Lleida, Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Direcció General de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental.

Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Passeig de Joan Brudieu, 15
25700 La Seu d’Urgell
Telèfon: 973 35 31 12
www.ccau.cat

Comparteix aquest article