LA TARDOR TEMPS DE FIRES AL PALLARS JUSSÀ

Arriba l’època de l’any en què els paisatges es transformen i es vesteixen de tons ocres, amb l’esclat de colors de la tardor és el moment ideal per escapar-se al Pallars Jussà!

A la comarca hi trobem paisatges únics i fires arreu del territori que ens permeten degustar productes típics com el corder xisqueta o els vins d’alçada, gaudir de la natura, viure activitats singulars i d’experiències etnogastronòniques. La cinquena edició del CORDEVI, el Festival Gastronòmic del Pallars realça aquest entorn idíl·lic a través dels productes agroalimentaris i les persones que hi ha darrere. Enguany té lloc del 24 de setembre al 13 de novembre, amb un munt de propostes de festa, descoberta i connexió amb la natura. Es pot consultar la programació a www.festivalcordevi.cat i les inscripcions es poden realitzar a través www.pallarsclick.com.

Els bolets són un dels productes més representatiu d’aquesta estació de l’any.

Els boscos del Pallars s’omplen de boletaires amb l’afany de passar una estona d’esbarjo i omplir els seus cistells. És el moment de gaudir de passejades pels boscos, a la cerca d’aquests tresors culinaris. Per conèixer millor aquest món, el Consell Comarcal del Pallars Jussà organitza les Jornades micològiques del Pallars Jussà que enguany arriben a la seva XXI edició.
A més, la tardor al Pallars és sinònim de fires: fires ramaderes que encara perduren en el temps com la de la Pobleta de Bellveí, una de les més importants del Pirineu, que coincideix amb la baixada dels ramats transhumants de les muntanyes. O la Diada de rememoració de la fira de Salàs de Pallars, la qual commemora la importància de la fira de bestiar de peu rodó que es va realitzar fins als anys 50.

A Llimiana es reprèn l’emblemàtica fira del Mostillo, una festa que gira al voltant d’unes postres, un dolç fet a partir del most del vi de la collita de l’any. A Isona, la fira Boletus com el seu nom indica dona a conèixer el món dels bolets, amb diverses activitats: recollida de bolets al bosc, xerrades, mostra gastronòmica i exposició de bolets… Finalment, tenim la Fira del codony de Tremp l’única fira al món dedicada a aquest fruit tan característic i alhora desconegut de les nostres contrades. Un ingredient bàsic per deliciosos derivats com el codonyat o l’allioli de codony.

A més, des del Consell Comarcal també s’organitzen sortides per descobrir el patrimoni natural i cultural de la comarca amb visites guiades quinzenals els diumenges al matí a llocs poc coneguts de la comarca.

Consulta totes les propostes que t’ofereix el Pallars Jussà i gaudeix de la tardor:
www.pallarsjussa.net/ca/activitats

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.

Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article