VIU JUSSÀ

Una guia d’experiències de turisme sostenible per gaudir del Pallars Jussà

La Guia Vine al Pallars Vine al Jussà 2022 és una guia d’experiències i empreses turístiques que busca posar en relleu la comarca del Pallars Jussà i que ens convida a viure-la des de tots els seus vessants. Ofereix un programa d’experiències molt complet, amb propostes que es poden realitzar durant tot l’any i que inclouen: visites guiades, activitats esportives, lúdiques, culturals, recreatives i gastronòmiques.

Un projecte continuista que, des del 2017 s’ha centrat a desestacionalitzar el turisme de la comarca.

Per altra banda, des de Vine al Pallars Viu el Jussà sempre s’ha apostat per un turisme sostenible que persegueix desenvolupar la seva activitat generant un impacte mínim sobre el medi ambient i la cultura local i que posa en valors les persones i el patrimoni del territori.

Vine al Pallars Viu el Jussà, un projecte Impulsat per l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT) i l’Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars i que va néixer el 2013 amb només 17 allotjaments, celebra el pròxim any el seu 10è aniversari i ja compta amb més de 100 establiments adherits al projecte.

94 propostes diferents per viure la comarca durant tot l’any!
La guia Vine al Pallars Viu el Jussà 2022 ofereix un programa estable de 94 propostes diferents per conèixer la comarca: visites guiades, activitats, degustacions de productes locals i altres experiències programades per les quatre estacions de l’any per viure la comarca d’una manera diferent. D’altra banda, a la guia també trobareu la informació de les empreses turístiques adherides al projecte: allotjaments, restaurants, productors locals i empreses de lleure.

Restaurants, allotjaments, productors locals i empreses de lleure
Dins Vine al Pallars Viu el Jussà trobem 20 restaurants amb propostes gastronòmiques molt variades i per a tots els gustos que posen en relleu el producte local i fusionen tradició i innovació en la cuina de muntanya i el producte del país.

Pel que fa als allotjaments, a la guia Vine al Pallars Viu Jussà 2022 es poden trobar 39 allotjaments adaptats a tots els gustos i necessitats; albergs, càmpings, hotels, hostals, cases rurals i apartaments.

La guia, a més a més és un recull de la gran majoria de productors locals que treballen la terra, la ramaderia i la matèria primera local per tal de donar-la i conèixer i fer arribar la comarca arreu. Productors de vins, cerveses, formatges, xolís del Pallars, mel, carn i, per descomptat, la girella i la ratafia són part de l’oferta que forma la guia.
En paper, al web i descarregable
Més enllà de la guia en paper que es pot trobar a les oficines de turisme del Pallars Jussà i a tots els establiments adherits al projecte, Vine al Pallars Viu el Jussà t’ofereix la possibilitat de consultar tot el ventall d’opcions que existeixen a la comarca des del web www.viujussa.cat on també hi ha la versió de la Guia Vine al Pallars Viu el Jussà 2022 descarregable en format pdf.

El Pallars Jussà,
a peu i al teu aire
Per últim, des de fa dues edicions la guia Vine Al Pallars Viu el Jussà inclou un mapa de la comarca i el mapa de senderisme “Camins del Pallars” en el que s’inclouen 63 excursions i es detalla la dificultat, la distància i les poblacions d’inici i final de cada una de les rutes a peu.

En definitiva, Vine al Pallars, Viu al Jussà és molt més que una guia del Pallars, ja que ajuda a conèixer la diversitat d’actius i els recursos turístics del territori.

Epicentre,centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article