L’ESTIU A LA SEU D’URGELL

La Seu d’Urgell es converteix en escenari de multitud d’ofertes culturals per presenciar i en algunes es pot participar.

La inquietud dels urgellencs, les seves aspiracions de futur i la conservació de les seves arrels són presents a la vida cultural de la ciutat durant tot l’any, però especialment als mesos d’estiu.

La programació d’activitats per aquest estiu a la ciutat compta amb propostes diferents per a públics de totes les edats.

L’agenda d’activitats programades us convida a gaudir de l’estiu endinsant-vos en les nostres arrels, cultura, festes i tradicions més singulars i alhora amb els espectacles més actuals.

Tradicions centenàries que es van repetint any rere any. El millor exemple d’aquestes tradicions són les festes majors dels pobles.

Escenari de les vivències i experiències que els seus hereus han mantingut en el temps i ara podem conèixer. El ball cerdà de la Seu d’Urgell, amb més de 200 anys d’història i Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional n’és el millor exemple. Un ball de festeig on es feien públiques moltes parelles. El darrer diumenge d’agost s’omple la plaça dels balladors que mantenen viva aquesta tradició.

TORNA EL RETAULE DE SANT ERMENGOL
Del 29 de juliol al 6 d’agost.
El Retaule de Sant Ermengol és un espectacle de música, llum i color que es representa a l’interior del claustre de la catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell. El retaule narra la vida del bisbe Sant Ermengol explicada en onze quadres plàstics, que representen els moments més culminants de la seva existència.
El Retaule de Sant Ermengol, durant cinquanta anys, s’ha anat renovant i actualitzant sense perdre l’essència d’un espectacle amateur en el qual participen un centenar de persones de les més diverses posicions ideològiques, sensibilitats religioses i extraccions socials, des dels cinc fins a més de vuitanta anys.
Entrades a codetickets.com

LA COPA DEL MÓN DE PIRAGÜISME
El Parc del Segre tornarà a acollir la copa del món de piragüisme els dies 2, 3 i 4 de setembre.
A la Seu d’Urgell, l’esport de la canoa d’aigües braves va començar l’any 1964 amb la fundació del club local Cadí Canoë-Kayak. La tradició raiera de transportar troncs pel riu Segre, des del segle XVIII, va ser un preàmbul d’aquest apassionant esport.
El piragüisme com esport havia nascut a Anglaterra l’any 1866, i s’havia desplegat pel Centre d’Europa i Nord Amèrica en els començaments del segle XX. El COI, l’any 1988, va decidir incorporar l’eslàlom als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, quedant des de la data al programa olímpic. És, amb motiu d’aquests jocs, que es construeix a la Seu d’Urgell el Parc Olímpic del Segre, que acollí les proves olímpiques de piragüisme en aigües braves.
Fins ara, al Parc Olímpic del Segre, s’hi han organitzat 18 Copes del Món d’eslàlom, uns Campionats d’Europa l’any 2011 i tres Campionats del Món.
Enguany acollim la dinovena Copa del món. S’espera acollir uns 250 atletes de 30 països diferents i et convidem a gaudir d’aquest espectacle esportiu.
+informació: 973 360 092
A la Seu d’Urgell i la seva comarca hi ha tanta oferta com la que el visitant inquiet desitgi contemplar. Només cal estar que esteu atents, la Seu d’Urgell us sorprendrà!

TROBADA TINTITNAIRE
Si ets un amant d’aquest intrèpid reporter i les seves aventures, no et pots perdre aquesta trobada que té lloc cada any en un emplaçament diferent de Catalunya. Més de 200 milions d’àlbums venuts en més de 60 idiomes, les aventures d’aquest personatge d’Hergé són de culte i col·leccionisme arreu del món.
La 17a edició tindrà lloc a la Seu d’Urgell el dia 25 de setembre al Parc del Cadí de la ciutat.
Les activitats previstes s’iniciaran a partir de les 10. h amb l’arribada de Tintín i seguidament amb fireta de productes tintinaires, tallers, rondalles… fins a les 14 h. Milú, Bianca Castafiore, capità Haddock, professor Tornassol, Dupond i Dupont…qui sap si en trobareu algun passejant per la ciutat.
Més informació: 1001.cat

PINE PEAKS FESTIVAL
El Festival Rockabilly del Pirineu.
Concentració anual de tota mena de vehicles americans al Parking Dr. Peiró de la ciutat. Un cap de setmana ple d’activitats i concerts al voltant del Rockabilly. No et perdis el 24 i 25 de setembre el festival Rockabilly del Pirineu, vine a la PINE PEAKS.
Si tens un vehicle americà, apunta’t i vine a gaudir del festival. I si tens un pre-65, participa, a més, a la Chrono Race.
T’hi esperem!
Més informació: @pinepeaks

Turisme de la Seu
C. Major, 8 · 25700 La Seu d’Urgell
+34 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com

Comparteix aquest article