FESTIVAL INCLUSIU INSPIRA

Els Catarres, Xiula, Blaumut i Marcel i Júlia pujaran a l’escenari del festival inclusiu INSPIRA 2022,

que tindrà lloc el 8 d’octubre a La Devesa del Pla de Ripoll. Compartiran cartell amb produccions i espectacles inclusius com els del grup musical Clams, la dansa inclusiva de P9, la companyia de teatre I ara què? de la Fundació MAP o Dj’s pel Canvi.

Tots plegats configuraran el cartell de la tercera edició del festival inclusiu, que es farà d’11 del matí a la 1 h de la matinada,

i que també comptarà amb un ampli ventall d’activitats paral·leles per a totes les edats com un vermut musical, food trucks, zona infantil, tallers de sensibilització, circ o ràdio inclusiva en directe. D’aquesta manera, l’INSPIRA reproduirà el format que li va portar l’èxit el 2019, amb 5.000 entrades venudes, fita que es pretén tornar a assolir aquest any.

INCLUSIÓ

L’INSPIRA és una gran festa dels valors que té la missió de trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l’abast de tothom, també d’aquelles persones que no poden accedir-hi a causa d’alguna dificultat. Al mateix temps, vol donar visibilitat i normalitzar la discapacitat oferint una programació inclusiva, amb espectacles protagonitzats per persones amb capacitats diverses, garantint un espai accessible i una entrada amb un preu reduït destinada a finançar el mateix festival. En aquest sentit, es tornaran a oferir preus especials per a grups d’entitats del tercer sector que vulguin assistir-hi, així com per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.
També es garantirà la fàcil mobilitat per l’espai i es programaran els espectacles en horari accessible, amb l’actuació d’Els Catarres al voltant de les 21 h del vespre.

SOSTENIBILITAT

Si bé el principal eix del festival és la inclusió, enguany també es vol apostar de manera ferma per l’eix de la sostenibilitat. Algunes de les accions i mesures que s’emprendran per tal de reduir l’impacte del festival i conscienciar al públic assistent són la instal·lació d’ecopunts, l’eliminació de plàstics, la utilització de gots ecològics i cantimplores, el treball de material reciclat en els tallers o la incorporació d’agents ambientals que informaran i s’encarregaran de mantenir els espais nets.

ENTRADES

Les entrades del festival es poden comprar en línia a través de la plataforma Codetickets i també físicament al restaurant CAT Can Guetes de Ripoll, gestionat per la Fundació MAP. Tota la informació es pot trobar a la web www.inspirafestival.com

DINAMITZACIÓ SOCIAL, CULTURAL I ECONÒMICA

El festival INSPIRA ja s’ha inclòs com una activitat més a treballar per les persones de la Fundació MAP, que al llarg de l’any s’encarreguen dels preparatius, des de l’organització logística i la contractació fins a tots els detalls de la decoració i mobiliari de l’espai. L’entitat no està sola, ja que compta també amb el suport de la Comissió de Festes de Ripoll, de l’Ajuntament del municipi i d’altres entitats socials que hi aportaran activitats com l’ACPAD, el Centre de Rehabilitació Comunitària i Centre de Salut Mental del Ripollès o el Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Un treball en xarxa per convertir el festival en un gran esdeveniment dinamitzador de la cultura, l’àmbit social i també l’economia i el comerç de Ripoll i comarca del Ripollès.

Inspira Festival Inclusiu
Laura Caballero i Marta Rudé
Comunicació
laura.caballero@fundaciomap.com
marta.rude@fundaciomap.com
Tel. 972 70 31 04
Mòb. 667 795 724 (Laura)
647 758 270 (Marta)
www.inspirafestival.com

Comparteix aquest article