Vila-seca, la pineda platja: el plaer de tornar

Vila-seca és una destinació amb un destacat passat agrícola i una llarga tradició vinícola.

Bon exemple d’això és l’emblemàtic Celler de Vila-seca, recentment restaurat per tal de convertir-lo en un espai innovador, multifuncional i museístic d’experiències i emocions per gaudir d’activitats culturals i de promoció turística.

El Celler de Vila-seca, que ha entrat en funcionament aquesta primavera,

culmina la creació d’un Parc Cultural a Vila-seca, del que també forma part el Castell de Vila-seca, transformat recentment en un espai expositiu d’art contemporani.

Espais verds

L’objectiu d’aquesta actuació és el disseny i construcció d’un museu diferent, sorprenent i emocional, destinat a impactar als ciutadans amb la seva història íntima recent que recalca la importància del llegat del cooperativisme a Vila-seca.
L’oferta cultural del municipi s’amplia a la ja existent ruta pel centre històric a través d’un itinerari lliure a través de codis QR pels punts d’interès més emblemàtics. Un bon punt d’inici de la ruta és el Raval de la Mar, a pocs metres de l’entrada del centre històric. Allà pots observar la Creu de la Beguda del segle XII, últim vestigi de les creus de terme, i d’altres indicadors anteriors que senyalitzaven els camins i la funció de la qual era, antigament, marcar el límit entre els territoris de Salou, Vila-seca del Comú i Vila-seca de Solcina. Des d’allà es pot iniciar el recorregut per gairebé una trentena de carrers i places que conformen un espai molt característic que, malgrat la transformació viscuda els darrers anys, encara conserva i gaudeix d’un exquisit comerç tradicional.
Un cop endinsats dins del centre històric, podràs viure de prop la cultura i patrimoni de Vila-seca tot descobrint l’Església de Sant Esteve, un edifici del segle XVII d’estil neoclàssic; el Portal de Sant Antoni (s.XIV) i les diverses torres de defensa de Vila-seca.
I del centre històric de Vila-seca a la platja de la Pineda, un enclavament de 3 quilòmetres ideal per a tota la família on gaudir de platges de suau pendent, ideals per als infants. Un llarg passeig embolcalla la platja de la Pineda. La seva façana marítima és un dels espais públics urbans oberts al mar més grans de la Costa Daurada. De gran qualitat i un alt valor paisatgístic i mediambiental, llueix des de 1999 la bandera blava que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Espais verds

A Vila-seca trobaràs la Sèquia Major, la zona d’aiguamolls de Catalunya més important entre el Delta de l’Ebre i el Delta del Llobregat. Amb 17’3 hectàrees, alberga una gran biodiversitat i representa un punt important de pas i descans per a les aus migratòries. Les visites duren dues hores i transcorren d’agost a febrer.
Entre Vila-seca i la Pineda Platja s’ubica el Parc de la Torre d’en Dolça que, dissenyat amb criteris de sostenibilitat, constitueix un important pulmó verd del territori. Anomenat així per la torre que es troba al mig del parc, aquesta està integrada dins d’un espai natural de 37 hectàrees.
Actualment alberga restes d’una vil·la romana i antigues pedreres de soldó. També s’hi han creat diverses llacunes artificials i zones humides amb macròfits on s’observen gran quantitat d’ocells migratoris i s’hi poden veure centenars d’arbres, com oliveres, garrofers, pins pinyoners i eucaliptus.

Experiències úniques

La platja i els espais verds de la destinació esdevindran aquest estiu enclavaments on tornar a connectar amb la natura i amb l’entorn, però també amb un mateix i els qui més estimes. Descobreix el lloc on les tortugues tornen i aprèn a reconèixer el seu rastre, amb tallers i activitats en família; endinsa’t al cor del Parc de la Torre d’en Dolça a través dels seus senders i envolta’t de natura, aiguamolls i aus a la Sèquia Major.

Torna a ser nen per un dia amb les gimcanes familiars i les rutes de parcs. Fes esport en un entorn idíl·lic amb activitats dirigides, com zumba, ioga o crossfit, i gaudeix de les instal·lacions esportives de Vila-seca, com el workout o les àrees de salut. I recorda que, totes aquestes propostes són gratuïtes.

Xiscla d’emoció a PortAventura World, amb 3 parcs temàtics: PortAventura Park compta amb 6 àrees, 40 atraccions i espectacles diaris per a totes les edats; Caribe Aquatic Park: un refrescant parc aquàtic que et transportarà al Carib, i Ferrari Land, únic a Europa, amb 70.000m2 d’emoció i diversió per a tota la família. Gasta els últims cartutxos d’energia a l’Aquopolis Costa Daurada, on t’esperen piscines i tobogans increïbles.

Perquè viure experiències úniques en família serà el millor record de les teves vacances. Vila-seca és un lloc que et farà tornar.

Vila-seca
www.lapinedaplatja.info
Telèfon 977 39 03 62

Facebook, Twitter i Instagram:
@lapinedaplatja

Comparteix aquest article