L’Alt Urgell es dona a conèixer amb una vintena de rutes guiades

La millor manera de conèixer a fons un determinat territori és recorrent a peu els seus camins.

L’Alt Urgell és la segona comarca més extensa de Catalunya i, per tant, té molt per ensenyar. A més a més, disposa de centenars de quilòmetres de camins senyalitzats, una gran xarxa que s’està gestionant des del projecte Camina Pirineus i que, alhora, es promociona per mitjà d’iniciatives com la de les Rutes Guiades a Peu, un projecte que impulsen i coordinen conjuntament l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i que enguany arriba a la 18a edició.

Les Rutes a Peu estan ideades no només per a donar a conèixer el territori a la gent del mateix territori, sinó també per donar una eina a mans dels agents turístics de la comarca, siguin oficines de turisme, allotjaments rurals, hostalers, entre d’altres, perquè puguin oferir-ho a tots els seus clients i que aquests puguin descobrir l’Alt Urgell.

El fet que les rutes siguin guiades aporta un valor afegit als itineraris, ja que cadascun d’ells serà conduït per una persona coneixedora del terreny i qualificada pel que fa a la informació que facilita sobre els diversos atractius que ofereixen les rutes, ja siguin de patrimoni natural com cultural. En definitiva, una bona manera de transmetre l’interès i l’estimació per la comarca.

Les temàtiques de les 21 rutes són variades. N’hi ha de culturals, de natura, meteorològiques, i enguany, pensades sobretot per un públic familiar, ja que són de dificultat baixa o molt baixa.

A més a més, el Consell Comarcal continua amb les rutes de coneixement de l’Alt Urgell dirigides per Carles Gascón, tècnic de Patrimoni, que se seguiran realitzant, un any més, els matins dels dimecres del mes d’agost.

De les vint-i-una rutes a peu, quatre s’emmarquen en el II Festival de Senderisme Camina Pirineus, que se celebrarà del 17 al 19 de juny. La primera serà el 17 de juny, a les 18 h, amb la ruta geològica al Coll de Creus, seguida per la ruta circular pel bosc de Sant Joan de l’Erm, un recorregut en família pel Pla de les Forques i un altre itinerari per descobrir els rapinyaires a la Vall de Cabó.

Ja es poden fer les inscripcions per a poder participar en qualsevol de les rutes a peu, incloses les quatre que formen part del II Festival de Senderisme Camina Pirineus.

Les inscripcions són enguany només telemàtiques a través dels webs de Turisme Alt Urgell i de Turisme Seu. www.turismeseu.com/reserves

La inscripció és obligatòria en cadascuna de les rutes i es podrà formalitzar fins a les 18 h del dia abans de la sortida.

El preu de la inscripció comportarà l’assegurança de les persones participants a cadascuna de les rutes. La dificultat de les rutes està calculada d’acord amb el mètode SENDIF que té en compte la llargada i el desnivell. D’altra banda, enguany el fulletó informatiu que recull les vint-i-una rutes a peu es publica només en format digital.

L’Alt Urgell aposta per donar valor a unes rutes ja consolidades i anima a caminar tot l’any, no únicament amb aquestes rutes, sinó amb les que programen les empreses del territori i amb els grups i associacions excursionistes de la comarca.
A més a més de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, també col·laboren en l’organització de les rutes el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, els ajuntaments d’Oliana, Organyà, Estamariu i Josa i Tuixent i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Passeig de Joan Brudieu, 15
25700 La Seu d’Urgell

Telèfon: 973 35 31 12
www.ccau.cat

Comparteix aquest article