Estiu musical a La Vall de Boí

Sota el cel declarat per la UNESCO destinació Starlight, envoltada de valls i serralades, amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic Parc Nacional de Catalunya, i amb el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial com a testimoni de fons, les nits d’estiu a la Vall de Boí estan plenes de música i activitats per acompanyar-nos alhora que gaudim d’aquest entorn privilegiat.

Diferents disciplines musicals, organitzades per diverses entitats locals i organitzacions, fan que els racons de la vall desprenguin sonoritat per tot arreu.

Tot això, coincidint en la majoria dels casos, amb la baixada de les Falles, la Festa del Foc al Pirineu, declarades Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, com a eix vertebrador de les diferents festes.

Dijous a la Fresca

Cada dijous des de mitjans de juliol fins a la penúltima setmana d’agost, la Vall de Boí convida a les famílies i visitants a descobrir els seus racons al compàs de diferents estils musicals. Aquest any 2022, se celebra la 29a edició, i us animem a acompanyar-nos i a gaudir de la música i del nostre entorn.

FEMAP

11è Festival de Música Antiga dels Pirineus, un festival que recorre tots els pobles del Pirineu amb una variada oferta musical. A la Vall de Boí serà el proper dimecres 17 d’agost, a l’església de Santa Maria de Taüll.

Solistes a l’Alta Ribagorça

Cicle de concerts organitzat pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que oferiran al públic des de música folk fusió, tradicional jazz i música francesa fins a música acústica, als entorns dels pobles d’Erill la Vall, El Pont de Suert i Vilaller, els dissabtes 27 de juliol, 3 i 10 d’agost. El bon fer dels músics que connecten amb el públic amb cadascuna de les notes que van sortint dels seus instruments i les seves veus.

Nit de la Llum

L’últim dijous del mes d’agost, tot el poble d’Erill la Vall es volca en l’organització de la Nit de la Llum. La seva programació inclou una actuació musical que acompanyada d’un ambient molt especial, fa que el visitant gaudeixi d’una atmosfera encisadora a la llum de les 10.000 espelmes, il·luminant cases, l’església romànica de Santa Eulàlia, prats i els carrers del poble, essent l’única llum d’aquesta nit.

Oficina de turisme de la Vall de BoÍ
Passeig de Sant Feliu, 43
25527 Barruera
973 69 40 00

www.vallboi.com

Comparteix aquest article