El Castell de Mur

Espectacle de Comediants al Castell de Mur
4 i 5 de juny

Les 3 sessions de l’espectacle “Mur, guspira del MNAC” es realitzaran el dissabte 4 de juny a les 18 h i el diumenge 5 a les 12 h i a les 18 h.

Els espectadors  podran viure una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata. A l’espectacle, que compta amb música en directe, hi participaran 33 persones entre les quals diversos actors i actrius locals.

L’espectacle recorda aquests fets succeïts el 1919 quan arribà a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica del strappo, per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur.

Aquella operació va ser la guspira d’alarma i va suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art al país i concretament en  la protecció de l’art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya, de la campanya de salvament del romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aquesta actuació  és fruit de la col·laboració de l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà  amb la indispensable col·laboració econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.

Es torna a  programar un espectacle que es va haver de suspendre per la pandèmia quan tenia bona part de les entrades venudes, ja retornades en el seu moment.  Serà la cloenda als actes de commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur.

Per la peculiaritat de l’accés al conjunt monumental, es delimitaran els espais d’aparcament i es fomentarà l’ús de vehicles compartits.
També,  com a acció complementària es comptarà amb servei de bar on es podrà menjar alguna cosa abans i després de l’espectacle.

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70

www.pallarsjussa.net/ca/epicentre
epicentre@pallarsjussa.cat

Comparteix aquest article