Benvinguda primavera… benvingudes tradicions

BENVINGUDA PRIMAVERA

benvingudes tradicions

Arriba Setmana Santa

Entre Diumenge de Rams i Dilluns de Pasqua, recordem i recreem els darrers moments de la vida, la mort i la resurrecció de Jesucrist. Aquestes formen part de la cultura catalana i es transmeten de pares a fills: Processons, viacrucis i altres manifestacions de caire religiós.

A la Seu d’Urgell se celebra, entre altres, la Processó de Divendres Sant, una de les més antigues de tot Catalunya.

Ha recorregut els carrers durant més de 400 anys i els ciutadans i feligresos hi han participat des de diferents àmbits. Els elements més singulars de la Processó són els nens vestits d’hebreus que acompanyen els Armats i els nens vestits amb les elegants Vestes que porten els Improperis. Durant aquesta processó hi desfilen 10 passos, uns d’aquests són de caire tradicional i altres de nova incorporació.
Una altra activitat singular de la ciutat, i que té lloc el Diumenge de Pasqua, és la cantada de les Caramelles. És un cor masculí, molt nombrós, d’unes 70 persones, que canta cançons de temàtica religiosa pels carrers i places i a diverses institucions de la ciutat.

La primavera, la sang altera

La Diada de Sant Jordi és una altra de les tradicions que mantenim ben vives a la ciutat. La Seu d’Urgell ho celebra amb diverses activitats culturals com la lectura en viu, signatura de llibres d’autors locals i altres activitats que habitualment es duen a terme al Passeig Joan Brudieu.
A més a més, al llarg de tot el Passeig s’hi ubiquen més de 30 parades: de llibres, de roses, d’artesania i d’altres objectes relacionades amb Sant Jordi.

Llegendària

Segona edició de l’esdeveniment cultural Llegendària, relacionat amb la festivitat de Sant Jordi, compta amb la implicació del comerç, entitats i institucions culturals i educatives de la Seu d’Urgell. L’esdeveniment programa des d’espectacles al carrer, tallers, fins a contacontes i espais de lectura.

ESCANYABOCS 2022

Reservat els dies 21 i 22 de maig i vine a la Seu d’Urgell. T’hi esperem amb més ganes que mai!

L’Escanyabocs

La prova d’esports a la muntanya més singular del Pirineu, compleix quinze anys d’esport a la natura.
L’extens equip organitzador de l’Escanyabocs ja està preparant aquesta edició especial amb l’esperança que, un any més, pugueu gaudir de l’entorn privilegiat fent allò que més us agrada. Per celebrar una efemèride com aquesta, estan preparant novetats en algunes proves i alguna sorpresa.

La Mini escanyabocs

L’Escanyabocs del futur. Continuen oferint aquesta prova en format mini per a la canalla de la casa. En col·laboració amb el Consell Esportiu de l’Alt Urgell (CEAU), els nens i nenes d’entre 8 i 13 anys podran compartir experiències amb els participants de l’Escanyabocs i començar a tastar les proves de muntanya.
El Mini Escanyabocs se celebrarà al Parc Olímpic del Segre el dissabte 21 de maig.

L’Escanyabocs de Ferro

L’essència de l’Escanyabocs. Un any més mantenen i augmenten el repte per als més valents i valentes.
Com ja sabeu, aquesta és l’única prova realment competitiva de l’Escanyabocs i volen donar-li més transcendència i importància. Per aquest motiu, l’edició de l’Escanyabocs de Ferro’22 mantindrà el nivell d’exigència i posarà a prova als més preparats. Els que completin la versió top, hauran completat un cap de setmana dur i exigent, però molt estimulant i enriquidor. Una prova global d’unes 12 hores de durada en tot el cap de setmana.

Igualment, es manté l’Escanyabocs de Ferro Júnior, i l’Escanyabocs de Ferro per equips, per aquells que vulguin afrontar el repte en companyia i entre amics.

Turisme de la Seu
C. Major, 8 · 25700 La Seu d’Urgell
+34 973 351511

www.escanyabocs.com
www.turismeseu.com
info@turismeseu.com

Comparteix aquest article