55a Festa de la Llana i Casament a Pagès

LA TRADICIÓ ESDEVÉ FESTA A RIPOLL

55a Festa de la Llana i Casament a Pagès

Ripoll es retrobarà amb la tradició i farà un viatge en el temps el 22 de maig. Serà amb la 55a edició de la Festa nacional de la llana i casament a pagès.

Es tracta de tot un esdeveniment únic al món, festa d’interès turístic nacional que, des del 1967, mostra de manera lúdica, però fidedigna i que mostra com era l’ofici dels pastors, els treballs que s’hi relacionaven així com la recreació d’unes noces camperoles tal com es feien al Ripollès al voltant del segle XVIII. Enguany, com s’ha esdevingut els darrers anys, l’enllaç nupcial serà real, protagonitzada per Isabel Còrdoba i Manel Vigara, i comptarà amb padrins d’excepció.

El Centre d’Iniciatives i Turisme, entitat organitzadora de l’esdeveniment, ha volgut fer una aposta pel producte de proximitat i l’artesania. D’aquesta manera, en espais cèntrics de la vila hi haurà una mostra de productors agroalimentaris de la comarca, amb productes de la marca registrada R del Ripollès. Així mateix, es reforça la presència de la mostra d’oficis tradicionals. A més, també hi haurà diverses activitats paral·leles com l’exposició anual del Cercle filatèlic i numismàtic de Ripoll, ubicada a la sala Abat Senjust, o la trobada gegantera amb les colles de la capital del Ripollès, Sallent i els cavallets de Vic.

Paral·lelament a la cerimònia d’enllaç, es durà a terme el Concurs d’esquilar ovelles. L’activitat començarà amb l’arribada del ramat i culminarà amb la competició. Durant tot el matí es podran veure demostracions: des de l’esquilada tradicional d’ovelles amb tisores, fins al procés de tractament de la llana, passant pels usos que s’hi donava, com ara reblir matalassos.

Una celebració que s’erigeix com a una fita obligada de gairebé totes les tradicions que fan viva Catalunya.

Centre d’Iniciatives i Turisme
Pl. Abat Oliba, s/n · 17500 Ripoll
Tel. 972 70 23 51

www.festalallana.com
www.ripoll.cat/turisme
ripollcit@gmail.com

Comparteix aquest article