UN MÓN DE SENSACIONS VINE AL PALLARS, VIU EL JUSSÀ!

Un món de sensacions Vine al Pallars, Viu el Jussà!

Més de cent empresaris de la comarca del Pallars Jussà formen part d’aquesta iniciativa nascuda el 2013, fruit de les inquietuds de l’Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà per tal de donar un valor afegit als allotjaments rurals de la comarca.

El 2014, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de l’àmbit turístics del Pallars Jussà, s’aconsegueix que el projecte sigui una plataforma representativa de la majoria d’empres dels diferents sectors turístics del Pallars,

fent-lo créixer en tota la seva diversitat paisatgística, cultural, recreativa, gastronòmica, esportiva, productiva, històrica i científica.

Actualment, la guia Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb 103 establiments, on trobem 39 allotjaments,18 restaurants, 20 productors locals i 26 empreses de lleure.

Conforma un directori de les empreses turístiques i productores del Pallars Jussà, un sector amb gran potencial a la comarca.

Restaurants
Posant en relleu la gastronomia local i en el producte de KM0, al Pallars Jussà trobem un ventall molt ampli adaptat a tots els gustos. Des de la local més tradicional a la cuina més d’avantguarda, passant per la cuina de mercat més actual. Al Pallars pots menjar cargols i vedella ecològica del Pirineu, però també pots sopar pizza o uns platillos.

Allotjaments
Cases rurals, hotels, allotjaments independents, hostals, albergs, càmpings… al Pallars Jussà el viatger pot trobar un allotjament a la seva mida. Tant si vol piscina com si no, amb vista al llac, a la muntanya, al centre d’una població…

Productors locals
Sorprèn la gran varietat de cellers i productors que tenim a la comarca: formatges , embotits, xolís del Pallars i girella, vedella ecològica, corder, oli d’oliva, galetes i pastissos, cervesa i licors i, per descomptat, vi. Sens dubte, una molt bona oferta de producte local.

Empreses d’activitats esportives
Pels amants de la natura i les activitats d’aventura, les empreses d’oci de la comarca ofereixen activitats com la brama de cérvol, el barranquisme i activitats aquàtiques a l’estiu com el pilates Sup Lake i lloguer de caiac, l’esquí de muntanya i raquetes a l’hivern i activitats de senderisme i descobriment de la natura durant tot l’any.

La guia Vine al Pallars, Viu el Jussà més enllà de ser un directori d’empreses és també un programa de visites guiades, activitats, degustacions de productes i altres experiències que ajuden a conèixer aquesta diversitat d’actius i recursos turístics del territori.

75 propostes per conèixer el Pallars Jussà d’una manera diferent
Des de Vine al Pallars Viu el Jussà, tal i com s’ha vingut fent els últims 8 anys, es proposa una agenda molt completa amb 75 experiències dirigides als viatgers més inquiets, que permeten al visitant conèixer la comarca d’una manera diferent. Amb un recull d’activitats esportives, lúdiques, culturals, recreatives i gastronòmiques repartides durant les quatre estacions de l’any i adaptades a tots els gustos.

I si voleu, el Jussà a peu i pel teu compte
Més enllà de totes les activitats guiades, per a tots aquells visitants que vulguin descobrir el Pallars Jussà a peu i pel seu compte la guia Vine al Pallars Viu el Jussà inclou un mapa de la comarca i el mapa de senderisme “Camins del Pallars” en el que s’inclouen 63 excursions i es detalla la dificultat, la distància i les poblacions d’inici i final de cada una de les rutes a peu.

Epicentre, centre de visitants del Geoparc
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article