TORNA LA FIRA DE SANT LLUC D’OLOT

La Fira de la tardor torna al centre de la ciutat el 16 i 17 d’octubre.La ramaderia, el dibuix i els vehicles seran els pilars de la fira amb més història d’Olot.

La Fira de Sant Lluc 2021 tindrà lloc els dies 16 i 17 d’octubre i mantindrà l’activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes.

Aquest any, com ja es va fer en la darrera fira del 2019, la Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraran en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podrà visitar els dies 16 i 17 d’octubre al Firal petit.

Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous…).

A més, enguany hi haurà representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L’Ariège (regió de l’Occitània).

El dissabte 16 d’octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrers adjacents, i a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa. Per tancar el primer dia de fira, a les 20 hores a la plaça de Braus, es podrà gaudir de l’últim concert de la gira “No em dona la gana” del grup Gertrudis.

Com a novetats principals d’aquest any, s’inauguren dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira.

A la plaça de Josep Clarà on durant el dissabte 16 hi haurà hagut la Fira del Dibuix, al llarg del matí del diumenge 17 d’octubre s’hi celebrarà una trobada de 80 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 17 d’octubre.

La Fira de Sant Lluc d’enguany aplicarà les mesures necessàries per a la contenció de pandèmia provocada per la COVID-19 com la perimetració d’espais, el control d’aforaments en les activitats i la disposició de gels hidroalcohòlics, entre d’altres.

Ajuntament d’Olot
Passeig Ramon Guillamet, 10
17800 Olot
Tel. 972 27 91 01
Fax 972 27 91 08
atencioalciutada@olot.cat
www.descobreixolot.cat

Comparteix aquest article