BENVINGUTS A PAGÈS

Descobreix el món de la pagesia i del producte de proximitat del Pallars Sobirà

‘Benvinguts a Pagès La Festa’ és una celebració que tindrà lloc el primer cap de setmana d’octubre amb l’objectiu d’apropar el món rural i les activitats que s’hi porten a terme, a la ciutadania que tingui interès a conèixer la pagesia.

Les visites programades per aquesta edició permetran descobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès.

El web benvingutsapages.cat ha actualitzat les seves funcionalitats per a facilitar als usuaris la cerca de les explotacions per comarca o bé per categoria de producte.

En aquesta edició hi participen 3 explotacions.

Entre les activitats que ofereixen es podran conèixer els processos d’elaboració del formatge de cabra que pasturen a 1400 m d’altitud, identificar les diferents varietats de poma ecològica en terres que abans eren prats de dall i descobrir una plantació amb més de 100 varietats diferents de plantes aromàtiques i medicinals.

Reserva prèvia necessària
Aquest any Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través del web benvingutsapages.cat. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Una oferta completa

Benvinguts a Pagès al Pallars Sobirà va més enllà de l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya. La festa també inclourà la participació de 6 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn i que, com a novetat d’enguany, han estat seleccionats pels mateixos pagesos. El públic també tindrà l’oportunitat de fer nit a 7 allotjaments rurals i, finalment, s’han programat 7 activitats complementàries relacionades amb el producte de proximitat i el món de la pagesia.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la valorització i la promoció del sector.

Plataforma en línia dels i les productors/es del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Pallars Sobirà: delparcalplat.cat

Oficina comarcal de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002
turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article