LA SEU D’URGELL, QUE COMENCI L’ESPECTACLE!

S’aixeca el teló i la Seu d’Urgell es converteix en escenari de multitud d’ofertes culturals per presenciar i en algunes s’hi pot participar.

La inquietud dels urgellencs, les seves aspiracions de futur i la conservació de les seves arrels són presents a la vida cultural de la ciutat durant tot l’any, però especialment als mesos d’estiu.

Passin i vegin

La programació cultural per aquest estiu a la ciutat compta amb 53 propostes diferents per a públics de totes les edats.

Amb la intenció de tornar a una “seminormalitat” i seguint sempre totes les mesures de seguretat,

l’agenda d’activitats programades us convida a gaudir de l’estiu endinsant-vos en les arrels, cultura, festes i tradicions més singulars i alhora amb els espectacles més actuals. Concerts, teatre, exposicions, circ, cinema… Aquest estiu l’oferta és molt variada: concert familiar Reggae per Xics a càrrec de The Penguins; teatre ‘Bona gent’, de Quim Masferrer; cicle de jazz, Dilluns, diJazz, dimecres: exposicions d’en Perico Pastor o Súper López, entre altres.

Primer acte
Tradicions centenàries que es van repetint any rere any. El millor exemple d’aquestes tradicions són les festes majors dels pobles. Escenari de les vivències i experiències que els seus hereus han mantingut en el temps i ara podem conèixer. El ball cerdà de la Seu d’Urgell, amb més de 200 anys d’història i Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional n’és el millor exemple. Un ball de festeig on es feien públiques moltes parelles. El darrer diumenge d’agost s’omple la plaça dels balladors que mantenen viva aquesta tradició.

Segon acte
Insomni, un programa d’activitats d’oci alternatiu per a joves que aglutina moltes i diverses disciplines com l’art, el benestar personal, el teatre, la música, la història, l’art, el joc… 28 propostes entre les quals l’ESCAPE ROOM CITY LA SEU presenta la seva segona gimcana que podreu realitzar per al vostre compte per conèixer la ciutat amb un fil conductor que us portarà d’una fita a una altra per aconseguir un objectiu final. Descobreix-les a: www.escaperoomcitylaseu.cat
agenda.laseu.cat/insomni

Tercer acte
FeMAP: un dels festivals que té lloc al Pirineu i ens obre les portes durant els mesos d’estiu. El Festival de Música Antiga dels Pirineus, enguany celebra la seva 10a edició.

Compta amb la participació de 20 grups i solistes de prestigi, 48 concerts que es realitzen en 33 municipis del Pirineu en espais singulars i amb molta història. El FeMAP, no només se centra en la música i en apropar els artistes de diversos països d’Europa al Pirineu, sinó que també aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca oferint visites guiades, degustacions o activitats culturals incloses amb el preu de l’entrada. I sense oblidar la part més social del festival de la mà del FeMAP social, que acosta la música antiga a les persones més vulnerables. Per altra banda, també ofereix paquets turístics que combinen les entrades dels diferents concerts del festival amb allotjament.

No abaixeu el teló
Sense haver gaudit d’alguna de les propostes que trobareu tant a la Seu d’Urgell com a la seva comarca.

A l’Alt Urgell hi ha tanta oferta com la que el visitant inquiet desitgi contemplar. Només cal que esteu atents, la Seu d’Urgell us sorprendrà!

Com veieu l’espectacle està assegurat i de ben segur n’hi ha més d’un per tu. No te’ls perdis!
Que comenci l’acció!

Turisme de la Seu d’Urgell
C/ Major, 8
25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com

Comparteix aquest article