LA BRAMA DEL CÉRVOL A BOUMORT

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, situada al nord-est del Pallars Jussà, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge,

amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. És fàcil observar rastres de l’activitat dels cérvols i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars.

De mitjans setembre a mitjans octubre el cérvol entra en zel i té lloc la brama,

l’espectacle natural més impressionant de la natura al Prepirineu. A trenc d’alba i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, intentant atreure femelles cap als seus harems.

Hi ha dues possibilitats per a visitar la Reserva en època de brama:

la visita guiada, per a la qual es reserva un sector al qual només poden accedir les empreses de guiatge autoritzades, i la visita lliure, per a la qual s’estableixen quatre rutes recomanades amb els seus corresponents punts d’interès.

El sector reservat per a visites guiades romandrà tancat al públic en general entre mitjans setembre i mitjans d’octubre. Aquesta mesura pretén fomentar les visites guiades, les quals tenen un major valor afegit per a l’usuari, i alhora evitar la massificació.

Per tal de gaudir de la visita de Boumort, sigui o no en època de brama, es recomana contractar les empreses que ofereixen activitats concertades mitjançant guies autoritzats, tota la informació es troba disponible al web:
www.pallarsjussa.net/Pdfs/brama.pdf

Per als usuaris que vulguin visitar la Reserva pel seu compte, s’estableixen quatre rutes recomanades per a recórrer en vehicle 4×4. En cada una d’aquestes rutes s’identifiquen punts d’interès (punts d’observació, miradors, fonts, àrees d’esbarjo…), que en conjunt són força representatius del paisatge de la Reserva i en alguns casos són adequats per a escoltar o observar el fenomen de la brama.

La RNC de Boumort ha editat un fullet informatiu que explica totes aquestes novetats. El trobareu, conjuntament amb altra informació de la brama, a la web turística del Consell Comarcal del Pallars Jussà.
www.pallarsjussa.net/boumort

Epicentre, centre de visitants del Geoparc.
Passeig del Vall, 13
25620 Tremp
973 65 34 70
epicentre@pallarsjussa.cat
www.pallarsjussa.net/ca/epicentre

Comparteix aquest article