DEIXA’T ENDUR PEL CORRENT

L’aigua és l’element més important que els éssers humans necessitem per sobreviure, ja que el nostre cos està fet d’un 80% d’aigua.

Per això, durant el transcurs de la història, les civilitzacions més antigues s’han creat en llocs on l’aigua abundava: el Nil a l’Àfrica, l’Amazones a Amèrica, el Danubi a Europa i la Noguera Pallaresa al Pallars Sobirà.

En el nostre territori l’aigua es va començar a aprofitar a l’edat mitjana.

Al segle XX les empreses van arribar i van crear grans complexos per a tractar l’energia dels rius i llacs.

La central hidràulica de Tavascan es va inaugurar l’any 1971. Té la peculiaritat de trobar-se a 500 metres de profunditat dins la muntanya i tenir un dels salts d’aigua més importants d’Europa.

Enguany la central compleix el 50è aniversari de la seva creació. Per això, l’Ajuntament de Lladorre i ENDESA han programat actes de celebració que duraran fins a l’estiu de 2022. També s’ha presentat el logotip commemoratiu, s’ha inaugurat el punt de recàrrega de vehicles elèctrics i s’han reprès les visites a la central, que s’havien deixat de fer per la situació pandèmica.

Podreu endinsar-vos en el món de l’energia hidroelèctrica visitant la central de Tavascan o la serradora i el molí fariner situats a Àreu. Ampliareu els vostres coneixements sobre l’aprofitament de l’aigua seguint la ruta de l’electrificació del Pallars Sobirà

Oficina comarcal de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tel. 973 621 002
turisme@pallarssobira.cat
turisme.pallarssobira.cat

Comparteix aquest article