FES SALUT AL COR DEL PIRINEU

La Seu d’Urgell i la seva comarca (Alt Urgell) disposen d’un entorn privilegiat.

Situada al cor del Pirineu, entre dos parcs: el parc natural del Cadí-Moixeró i el parc natural de l’Alt Pirineu, disposa d’una àmplia xarxa de camins i corriols aptes i/o adaptats per a tota mena de persones, des de famílies amb nens petits fins a l’excursionista més exigent.

Tot i que a la Seu d’Urgell tenim natura a tocar de la ciutat, és important destacar que aquesta natura també entra dins de la ciutat

tot i que sovint passa desapercebuda. Podreu descobrir la natura sense sortir de la ciutat. L’ajuntament de la Seu ha creat un parell de rutes per tal de conèixer-ne els punts més emblemàtics:

• La Ruta dels arbres singulars, una ruta amb els 12 arbres més representatius de la ciutat.
• La Seu Naturalment, un mosaic d’ambients forestals, agrícoles i fluvials que fan que la Seu esdevingui una ciutat amb una elevada biodiversitat.

Amb aquestes rutes us volem mostrar la natura més urbana, la que podem observar tot passejant pels carrers de la ciutat.
La capital alt urgellenca, a més, està adherida a la marca “Viles Florides”, xarxa de poblacions que promouen la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta i la flor ornamental. Passejar pels racons de la Seu, descobrint el seu ric patrimoni cultural i alhora gaudint d’aquestes plantes, flors, arbres…

Rafting parc

Dos rius emmarquen la ciutat, el Segre i el Valira. El Ràfting Parc es va construir amb motiu dels jocs olímpic de Barcelona el 1992 i ha acollit diverses Copes del Món i Campionats mundials, entre altres competicions esportives. Al parc s’hi pot practicar l’activitat tot l’any, però és a partir de la primavera i quan comença el bon temps que s’anima més la seva activitat lúdica. Ràfting, piragüisme, escalada, bicicleta de muntanya i marxa nòrdica són algunes de les activitats que es poden practicar al Ràfting Parc.

Senderisme

Prenent com a punt de sortida la capital de l’Alt Urgell podreu recórrer km i km de rutes i senders que us faran descobrir un territori ple d’història: esglésies, fonts, dòlmens, obradors d’artesans, restaurants tradicionals…
Si sou dels que us agrada caminar, una trentena de rutes senyalitzades per tota la comarca us ajudaran a descobrir aquest patrimoni.

Si ho preferiu, podeu agafar la bicicleta i descobrir el territori pedalant. A la comarca trobareu 30 rutes marcades i geolocalitzades, dissenyades per tots els nivells de dificultat, perquè pugueu gaudir-les en família, amb amics, individualment.

I fins i tos us animem a conèixer el territori des del cel. Atreviu-vos a volar en parapent. A Organyà trobareu les millors instal·lacions i condicions per volar com un ocell.

Si us fa por volar, podeu observar com ho fan les aus, acompanyats dels millors professionals.

L’oferta és molt àmplia, si encara no ens coneixes, atreveix-te, t’esperem amb els braços oberts!

Perquè aquí trobaràs el millor tracte. Podreu escollir on allotjar-vos, des d’albergs i turisme rural a hotels, càmpings…
Aquí, el producte ecològic i artesà no és una moda. És la forma de viure i d’entendre la gastronomia de la gent del país.

Vine a la Seu d’Urgell, vine a l’Alt Urgell, et sorprendrà!

Turisme de la Seu d’Urgell
C/ Major, 8
25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 351 511
info@turismeseu.com
www.turismeseu.com

Comparteix aquest article